nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  

2014-02-08

a legszuperebb szombati program a Szuper-8-ban

Mit csinálunk szombaton? Ez itt a kérdés! A szabadidő kreatív eltöltése sokkal nagyobb kihívás, mint gondolnánk. Valódi filozófiai tétje van a dolognak. Az alábbiakban azt vezetjük le - gyorsított tempóban - hogy miért az egyik legeslegjobb választás a Budapest Bike Maffia ételkihordás akciójában részt venni ...

az esemény e percekben is JAVÁBAN zajlik, lásd a videót ... vagy menj oda a Kőfaragó utca 8-ba .)

 

A szombat az a nap, amelyen megmutatkozik, miről szól az életed, s hogy nagyjából ki vagy. A szombat az egzisztenciális igazság pillanata. Rengetegen menekülnek szombatonként munkába, csak azért, hogy megkerüljék a szembesülést :) Szombatonként kiderül, hány barátod van, s hogy ők valójában milyenek, miről szólnak. S kiderül az is, hogy a te életed miről szól per pillanat ... Szombaton megtudod, mire használod a szabadságot, amivel rendelkezel.

 

Az alábbiakban nem embertípusokat sorolunk fel, hanem fázisokat. A legtöbben természetesen ugyanolyan jófejek vagyunk, a különbség csak az, hogy vannak, akik már továbbgondolták a szombatjukat, s vannak, akik még az előszobában toporognak.

fázis #1

Az ember kezdetben arra fókuszál, hogy hogyan érezheti magát jól. Teljesen racionális kiindulás - sőt. Arra gondolunk, el kell menni valahova, és valamit csinálni ott. Ez általában valami fogyasztásával, vagy valamilyen szolgáltatás igénybevételével egyenlő. Ez általában pénzköltéssel jár. De ez csak a kezdet - mindenki így kezdi egy elidegenítésen (szisztematikusan előidézett elidegenedettségen alapuló kultúrában). Így kezdjük, mert a reklámok ezt sugallják. Akarhatunk valami izgalmasat - és persze fizetnünk kell érte. Ha időtöltésben gondolkodunk, az is pénzbe kerül.

 

fázis #2

Később leesik, hogy a legjobban akkor érezzük magunkat, amikor nem fogyasztunk, amikor csak úgy vagyunk - "idle" állapotban.) Heverészés a fűben a Margitszigeten, ücsörgés valamelyik parkban, például a Vayo Parton :) Lazulás egy barátunk lakásában. Házi-party. Játék, kötetlen beszélgetés, laza barátkozás, s rengeteg olyan pillanat, amikor szimpátiád kinyilváníthatod, s közben egyéniség is megvillanthatod.

 

fázis #3

Akármilyen szuper szombatokat is szervezel meg, ha jól sikerülnek, hamar eljutsz oda, hogy olyan dolgokról beszélgetsz, hogyan lehetne valami értelmeset csinálni. Valami még értelmesebbet. A játékos, nyitott, kötetlen beszélgetések szükségszerűen eljutnak oda, hogy nem lehetünk puszta fogyasztói, end-user-ei annak a rendszernek, amely belőlünk épül fel. Nem ülhetünk úgy egy autóban, hogy nem tudjuk irányítani. A kötetlen beszélgetések el kell, jussanak oda, hogy a rendszer, amiben élünk, ezer ponton embertelen, és hogy változtatnunk kell. De mikor változtatunk, ha egész héten dolgozunk ???? :).)


egy tuti szombat

Egy tuti szombat úgy néz ki, hogy a társadalomért teszel. Emberekért, Más emberekért, nem magadért, hanem másokért. Olyanokért, akik mások, vagy máshol vannak, vagy máskor - tehát jövő generációk, például. PRO Society aktivizmus :)

Az önkéntesség, az önzetlenség, a társadalmi aktivitás a fejlett, humánus társadalmak jellemző velejárója, lásd Anglia, London, Párizs, Franciaország. Oslo, Berlin.

Az ember onnantól él a lehetőségeivel, amikor elkezd a társadalomért, más emberekért tenni. Az ember innentől kezdve él ...

 

Persze, elmehetünk a barátunkkal, barátnőnkkel sétálni, Lou Reed-esen, Perfect Day, de ez semmi. Ekkor csak turisták vagyunk, csak nézői vagyunk annak, ami körülvesz, és nem teszünk semmit azért, hogy más legyen. Nem teszünk más emberekért.

 

A társadalmi aktivizmus roppant fontos dolog ... Amint részed volt benne, más embernek érzed magad, és más embernek látod a más embereket is .)

 

A Budapest Bike Maffia olyan csoport, egy olyan organikusan szerveződő csoportosulás, amelyik direktben a a humánumról szól ... Mint De Niro a taxisofőrben, a Bike Maffiások is látják, hogy az utca tele van "szeméttel" = igazságtalansággal, egy elnyomó rendszer, egy embertelen rendszer igazságtalanságaival.

 

A Budapest Bike Maffia közösségi főzést rendez ... amivel egy eszméletlen jófejekből álló közösséget hoz létre .. majd indul a nagy találkozás - az ételkiszállítás .... ami a világ legmegindítóbb élménye ...

 

Igen, vannak olyan pillanatok, amikor az ember megdöbben, hogy menyire embernek érezheti magát ...

 

Nos, ez történik akkor, amikor valaki bekapcsolódik a Budapest Bike Maffia ételkiszállítás akciójába ... Óriási kontaktus más emberekkel, jófej aktivistákkal, hajléktalanokkal, szegényekkel, s közben önmagaddal ... s azzal a barátoddal, barátnőddel, akivel az akcióban részt vettél ...

 

Itt véget ér az elmélet - a szó a gyakorlaté :) Részvételi demokráciát akarsz? Humánus társadalmat?

Itt a nagy lehetőség! :) Vegyél részt! Vegyél = adj ... :)

 

 

 




legutóbbi hírek:

-------------------------------------
beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás
Kedd reggel, a vásárcsarnok előtt bazi nagy gödör keletkezett az úttesten. A kár nemcsak anya ...

-------------------------------------
Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat
A Pápa nyakában egy barikával fotóztatta magát - a klasszikus jó pásztor beállításban, eze ...

-------------------------------------
kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét
Boris Johnson-nak elnézést kellett kérnie, amiért a bringája csomagtartóján vitte feleségét ...

-------------------------------------
ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :) ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :)
Minden idők egyik legklasszikusabb időutazós filmje immár maga is idő-trippé vált. 30 évesek ...

-------------------------------------
Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia
Ma Nemes Jeles László filmje, a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban. ...

-------------------------------------
"remek" hír a Föld Napján: Norvégia a fjordba önti a hulladékot
Az aktivisták nagyon kemény ellenállást ígérnek, polgári engedetlenséget ideértve, ha zöld ...

-------------------------------------
Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában
Leonard Nimoy hosszan tartó tüdőbetegség végső stádiumában 83 évesen elhunyt Los Angeles-i ...

-------------------------------------
Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27 Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27
A tizenötödik Frankofón Fesztivál keretében február 27. és március 27. között több mint ...

-------------------------------------

korábbi hírek