home
mtv movie awards 2000 (hivatalos site, mtv)

Az arany popcornos kehely útját idén is örömmel kísértük végig az MTV MOVIE AWARDS 2000 folyamán. Ez az a díj, ami az Oscar és Cannes után egyfajta hűsítő nyári dózisként hat, ráadásul a nyertesek sem olyan szigorú értelemben veszik komolyan, hogy nyernek-e, mint egyéb vérre menő díjakon. Itt ha egy Hatodik Érzék nem nyer, azt a nyárnak, és a közönség fiatal voltának tudjuk be, és senki nem lesz mérges, csalódott vagy esetleg szomorú. Szinte csodával határos módon, az MTV Movie Awards-on az számít, hogy kiket, illetve mely filmeket jelölnek, és a nyertesnek csak plusz még egy oka lesz az örömre. Az MTV Movie Awards egyfajta cool igazságszolgáltatás, ez a díj nem azt határozza meg, mint az Oscar vagy a Globe vagy Cannes, hogy mely filmeknek lesz drasztikusan nagyobb a bevételük, itt tényleg színtiszta díjazásról van szó, humoros és roppant cool formában díjazzák azokat a filmeket, amiket a közönség kSarah Michelle Gellar - a legjob színésznőedvel, "ez minden". Tulajdonképpen mindent tud, amit az Oscar, (beleértve a színészek bevonulását a vörös szőnyegen), csak itt az egész elé oda van téve, hogy MTV, és ez mindent előnyére megváltoztat. Mellesleg idén már komolyabb eseménynek számít, mint a Golden Globe. A Globe egyre inkább csak elő-Oscar-nak számít, az MTV Movie Awards viszont teljesen független, önmagában az, ami, ráadásul folyamatosan fejlődik. Tavaly például Gwyneth Paltrow, vagy Cameron Diaz nem jöttek el, hogy átvegyék a díjaikat, idén már olyan emberek konferáltak, mint Mel Gibson, vagy George Clooney, Nicolas Cage, de jelen volt egyebek közt George Lucas is, Dennis Richards, Ryan Philippe, (akiről megtudtuk, hogy "filippi"-nek kell ejteni a nevét, és nem "filipp"-nek), és Cameron Diaz is jelen volt, ő és Catherine Keener konferálták be Spike Jonez-t, Spike Jonez - a legjobb elsőfilmesa John Malkovich Menet rendezőjét, mint a legjobb első filmes rendezőt. Mel Gibson a legjobb film díját hirdette ki, és mondanunk sem kell, nagyon cool formában, a "winner is" után egy fél másodperc szünetet sem tartott, folyamatosan nyomta a mondatát, aminek a vége (kicsit sem meglepő) az volt, hogy a Mátrix. A CNN Showbiz című műsora az elsők közt számolt be az eseményről, vagyis a média világa már abszolút tisztában van vele, menyire komoly filmes díjról van szó.

Az esemény fél kézzel az Oscarokat parodizálta például a tavaly előtti Whoopy Goldberg-eset, amikor Goldberg párszor ruhát cserélt az est folyamán. Sarah Jessica Parker - egyik dressze a 12 közül ...Itt az est háziasszonya, Sarah Jessica Parker összesen 12 különböző dresszben villogott, gyakran egy-egy blokkon belül váltott , meg sem várva a szünetet. Sarah Jessicának volt egy másik komoly mutatványa is, amikor George Clooney és Mark Wahlberg konferálták be a következő nyertest, Parker ott állt Clooney mögött, mint egy rajongó tinilány, és próbálta a népszerű férfiszínészre rátenni a kezét. Sarah Jessica Parker azt mondta, azért vállalta el ezt a munkát, hogy velük találkozzon. George Clooney és Wahlberg egyaránt lazán zsebredugott kézzel tartózkodtak a színpadon, ami természetesen jól állt nekik.

Az est egy remek alkalmi film vetítéssel kezdődött, amiben Sarah Jessica Parker egy bárban elmeséli a barátnőinek, hogy van ez a Mátrix nevű hely, meg ez a srác, Neo. Sarah Jessica Parker-t ebben a filmben nem Trinity-nek, hanem Carrie-Anne-nek hívják. Amikor Carrie-Anne-től megkérdi Morpheus, hogy a kék vagy a piros bogyót kéri-e, hogy a mátrixot vagy a csodaországot választja, Carrie-Anne természetszerűen a csodaországra szavaz. Mégis bekerül a mátrixba, de ezt úgy érzékelte, hogy hallucinál. És amikor odabent a mátrixban Neo próbálja elmesélni neki, hogy mi a mátrix, meg hogy mi történt, Carrie-Anne ezt úgy veszi, mintha egy súlyos bulizást mesélnének el neki, onnan, ahol elveszítette a fonalat. Meg is kérdi, mi volt a mátrixban, hánytam?

Best Kiss - Selma Blair és Sarah Michelle GellarUtána Sarah Jessica Parker elénekelt egy kedves számot, ahhoz kapcsolódóan, hogy a filmek mindig egy szebb holnap ígéretét vetítik elénk, és ezalatt az elmúlt év legdurvább horror jelenetei peregtek a nagyon profi díszlet felületén. Az est legaranyosabb jelenete az volt, amikor a "best kiss" kategória nyerteseit kihirdették. Selma Blair és Sarah Michelle Gellar a Kegyetlen Játékok-ban előadott Central Park-os csókleckéért kapták meg ezt a díjat. A Színpadra kéz a kézben mentek fel, és pont úgy viselkedtek, mint a filmben, úgy beszéltek, és a beszéd végén egy szép lassú mozdulattal egészen egymáshoz érintették a szájukat, és elcuppant a puszi. Sarah Michelle Gellar Freddy Prinz jr. társaságában ült a nézőtéren, az első sorban. Jó is, hogy nem valahol hátrébb foglalt helyet, hiszen többször is fel kellett fáradnia, hogy átvegye a világot jelentő popcornt. A másik cool momentum (a sok közül) az volt, például, amikor a legjobb harcjelenet jelöltjeit bevetítették, és a jelöltek közt ott szerepeltA Mátrix Csapat .. "Edward Norton versus saját maga" a Harcosok Klubjából (kár lett volna kihagyni). A legjobb férfiszínésznek járó díjat, értelem szerűen Keanu Reves kapta meg, aki nagyon aranyos módon a filmbeli kollégáinak mondott elsőként köszönetet. Amikor pedig a film megkapta a legjobb film díját, nemcsak a rendező, hanem a special visual effektek vezetője, valamint Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is felsétáltak a színpadra.

Nagyon tetszett nekünk, hogy Haley Joel Osment megkapta a legjobb férfi alakítás díját, hogy Sarah Michelle a legjobb női főszereplőét, hogy Aaliya-t meghívták konferálni, (figyelembevéve, hogy milyen jó kis klipje fut), nagyon jó volt, hogy ellentétben az Oscar-ral és a Globe-bal az MTV MOVIE AWARDS hossza teljesen közönségbarát, sőt, a meghívott rengeteg művész Toby Amies számára is kellemes időtöltés volt, és nem egy feszült x óra, és az is rokonszenves volt, hogy az éppen készül, vagy aktuális filmekre is szántak teret, promoció formájában, és remek dolog volt (mint mindig), hogy valahányszor egy filmből bemutattak részleteket, nem feltétlenül az a zene ment alatta, ami a filmben. A díszleteket említenénk meg utoljára, amelyek tényleg megalapozzák a szünetek előtt és után megszólaló Toby Amies (az MTV Movie Special, illetve a korábbi Big Picture házigazdáját, aki feltehetően a legcoolabb tévés személyiség az univerzumban), számára, hogy az MTV MOVIE AWARDS-ot "a vezető filmes díj"-ként konferálja be.

Az esemény Los Angelesben zajlott, június másodikán, az MTV Europe-on pedig június 8.án. A Helyszín Sony Pictures Stúdiója Culver City, California.

A győztesek pedig a következők lettek:

 

home