sziget 2010 cikkek / hírek
hírek

galéria

A jótékony StarGarden
Június 4.-én és 5.-én tartja a Sziget Szervezõiroda legújabb rendezvényét, a StarGardent a Népstadion kertjében. A rockhétvége Gerendai Károlynak, a Sziget fõszervezõjének, és Vitézy Tamásnak, a Helyi Téma c. budapesti hetilap tulajdonosának köszönhetõen egy jótékonysági esemény is lesz, az árvízkárosultak megsegítésére.
Vitézy Tamás és Gerendai Károly együtt hozták létre a Nemzeti Összefogás Alapítványt, ami elsõ nagyszabású akciójaként az árvízben házukat veszített, kilátástalan helyzetbe került honfitársainkon kíván segíteni. Az alapítók elõször egy segélykoncertben gondolkodtak, de mivel egy újat létrehozni már nem lett volna elég idõ, ezért a Szigetes rendezvény, a StarGarden lépett elõ fõszereplõként. A 2 napos fesztiválra eladott belépõjegyekbõl darabonként 1000 ft. kerül a Nemzeti Összefogás Alapítványhoz, és ezen keresztül a rászorulókhoz.

Ahogy Gerendai Károly elmondta, mindig vannak olyan szituációk, amikor emberek önhibájukon kívül szorult helyzetbe kerülnek, mint ahogy most is a hatalmas árvíz miatt, és az alapítvány célja, hogy egyrészt felhívják a figyelmet a civil összefogás erejére, és másokat is erre buzdítsanak, másrészt pedig ha megtehetik, konkrét összegekkel segítsék a rászorulókat.

A Magyar Televízió is részt vesz ebben a jótékony akcióban, rögzítik a StarGarden koncertjeit, és június 5.-én, szombaton este 20 óra 40 perctõl egy kb. 100 perces élõ adás keretében a koncertek részletei mellett árverezés is zajlik majd a StarGarden fellépõi által felajánlott relikviákból.

Gerendai Károly úgy számol, hogy a belépõk 1000 forintjaiból, illetve az akcióhoz kapcsolódó felajánlásokból min. 15-20 millió forint, de lehet, hogy 30-40 millió forint is összejöhet, ami nagyon nagy segítség lesz az árvíz károsultjainak.

A StarGarden fellépõi között olyan nevek lesznek, mint: a Deep Purple, az Animals, a Kool and the Gang, John Mayall, az Osibisa, az Omega, a Korál, a Skorpió, vagy Ákos.

A fesztivál jegyárai így néznek ki:
Napijegy: elõvételben június 3-ig 12 900 Ft
Június 4-tõl és a helyszínen: 14 900 Ft

Bérlet: elõvételben június 3-ig: 19 900 Ft
Június 4-tõl és a helyszínen: 25 900 Ft

További információk a StarGarden honlapján.