sziget 2010 cikkek / hírek
hírek

galéria

A Vodafone nagyon aktív lesz a Szigeten
Az idei Sziget fesztiválon a Vodafone több újítást is bevezet, ami kényelmesebbé és trendibbé varázsolja a Szigetes kommunikációt. Ennek az új korszaknak a kulcsa: a Szigetfone.
A Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivál tiszteletére dobja piacra a Szigetfone elnevezésû strapabíró készülékét, amelyet a hetijegyesek 2000 ft-ért vehetnek meg (de a kártya 2000 ft-tal van feltöltve, tehát ingyen kapják a készüléket), a napijegyesek pedig 4 ezer ft-ért kapják a szintén 2 ezerrel feltöltött Szigetfone-t. Miután megkapták, a tulajdonosok 10 forintért hívhatják egymást percenként, és ugyanennyiért sms-ezhetnek is egymással. Külföldre is jutányos áron telefonálhatnak a Szigetfone-osok, 100 ft a percdíj augusztus 31-ig, az sms pedig 30 ft. A készülék, amit kapnak a Szigetelõ Vodafone-osok, egy saját fejlesztésû, Vodafone 248 elnevezésû cucc, ez az alapkészülék.

Az alapkészüléknél többre vágyók 19.900 Ft ellenében a Vodafone 736-ost is választhatják, amely kifinomult dizájnja mellett e-mailezésre is alkalmas, míg a legigényesebbek a Google korszerû operációs rendszerével, az Androiddal rendelkezõ Vodafone 845-ös készüléket vásárolhatják meg 30.990 Ft-ért.

A Sziget látogatóinak mobilinformációs szolgáltatást indít a Vodafone magyar és angol nyelven. A Vodafone ingyenes Sziget InfoSMS-t is küld az ügyfeleinek magyar és angol nyelven. Ez napi 6-7 hírt jelent, a fellépõkkel kapcsolatos legfontosabb hírekrõl, az esetleges mûsorváltozásokról, a várható idõjárásról valamint egyéb, számukra hasznos információkról.

Azon Vodafone-os elõfizetõk számára, akik csak bizonyos koncerteket akarnak megnézni a Szigeten, örömteli újítás lesz a percalapú mobilfizetéses rendszer. Eszerint a látogató egy központi számra küldött sms-re válaszként kap egy kódot. Erre az azonosító kódra, a Sziget "K" hídi bejáratánál lévõ, erre a célra fenntartott konténernél megkapja a napi karszalagot és aktiválják a rendszert. Hogy a sorbanállással ne "ketyegjen" a látogató pénze, a percalapú fizetéses rendszert igénybe vevõk számára ún. "expressz kaput" állítanak fel a szervezõk. A látogató addig marad a fesztivál területén, amíg akar, majd a távozáskor a kijáratnál állítják le a rendszert.
A percalapú mobil fizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidõben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb idõszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként. Azoknak sem kell félniük, akik a Sziget hangulatától elvarázsolódva az eredetileg tervezettnél sokkal tovább maradnak: a 12000 Ft-os határ elérésekor - egy 1500 Ft-os kényelmi díj felszámítása mellett - leáll a számláló, a percjegy innentõl kezdve normál napijegyként üzemel tovább.

Bár ez már nem a Vodafone-hoz kötõdik, de szintén új elem az idei Szigeten a kártyás fizetéses rendszer. Eszerint egy ingyen kapott kártyára a fesztivál területén több ponton lehet pénzt feltölteni, mellyel egyszerûbbé válik a vásárlás. A Sziget VIP részlegében kizárólag csak kártyával lehet majd vásárolni, s egyelõre a többi vendéglátó egységben választható ez a lehetõség. A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, illetve a kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltõ pontokon vissza lehet váltani.

A Sziget fesztivál honlapja ez.