sziget 2010 cikkek / hírek
hírek

galéria

Elsõ Sziget-nap, vagyis az elsõ igazi nap
Most nem számoljuk a -1.-ik és a nulladik napokat, vagyis a szerdával indul a Sziget. A szerda még a tapogatózásé, felmérjük, mennyi minden változott tavaly óta, milyen új helyszínek vannak, és persze, hogy milyen a sör, bor és kajahelyzet.
A mostani elsõ nap talán még "külföldibbnek" tûnt, mint eddig, a Madness elsõ számát Brad Pitt-kalapos srácok énekelték ezerrel, tökéletes szövegtudással és hanglejtéssel, és szinte az összes kajázós helyen külföldi fiatalok nyomultak elõttünk.
Valami miatt tök más a hangulat, mint tavaly, mondjuk az utolsó napon, ebbe biztosan belejátszik az is, hogy már leginkább kártyával fizethetünk a pultoknál, és hogy a régi kövön sült hotdog már 650 Ft (három éve még 300 körül volt), de tény, hogy úgy érezzük, mintha egyértelmûsödött volna a Sziget, szolgáltatásra és kínálatra, pénzköltésre és koncertekre, egy hétre beosztott eurókra és nem színültig töltött 500 ft-os sörökre.

Mint kiderült, szerdán 61 ezren voltunk a Szigeten, ami azért egy elsõ naphoz nagyon szép szám. ( A max. látogatószám 75 ezer fõ). A Madness, vagyis az aznapi "nagy koncert" elõtt nem voltak túl sokan a Nagyszínpad elõtt, de aztán kialakult a hangulat, és jó koncert sikeredett belõle.
Nem tudtuk eddig még kideríteni, mi mozgatja leginkább idén a sziget-látogatókat, mi izgatja õket, az kiderült, hogy a kissé eldugott Világzenei Nagyszínpadnál rengetegen voltak, és azt is láttuk, hogy a mindig népszerû Roma sátornál nagyon kevesen lézengtek. Kíváncsiak leszünk a Meduza sátor mostani szereplésére, és a Divathelyszín mûködésére.
Úgy elröppent az elsõ nap, hogy csak na, a hajnal fél hármas napzárás tulajdonképpen korai is volt, de nem baj, ez egyre jobb lesz, lsd. például csütörtök este a Faithless-koncertet!!