microcspv    "time is not money"
logo Marilyn



2012-08-21

Hogyan söpri el a Pussy Riot Putyint

Putyin ámokfutása


Putyin egy diktátor, láttunk már ilyet. A diktátorok legdurvább fajtája, aki kíméletlen, agresszív és mindenen keresztülmegy. Nemcsak könyörtelen, de megállíthatatlan, erőre erővel válaszol, egyre nagyobb erőre egyre nagyobb erővel (erőhatásra keményedik). Az ilyenek akár 20 éveket is végigmosolyognak a médiában, végigintegetnek, meg végignyilatkoznak, de amikor valami kavics kerül a gépezetbe, akkor aztán kimutatják a foguk fehérjét ... és ha a probléma nem szűnik meg, akkor aztán kezdődik az ámokfutás … Ez történik most.

A Pussy Riot-os lányok leleplezték a rendszert, leleplezték Putyint, a diktátor meztelen, a nép elképedve ocsúdik föl a rendszerváltás utáni bő húszéves álmából, és kezd el szürke tömegből ragyogó társadalommá rendeződni – gigantikus erők ezek!! Putyin viszont szembe rohan ezzel az egyre keményedő erővel. Erőre erővel válaszol, és minél nagyobb erővel találja magát szemben, annál jobban keményedik.

A Pussy Riot ügy óriási erőt képvisel – végtelen nagy erőt. Egyszerűen minél tovább megy, annál nagyobb erő koncentrálódik a lányok, az igazság, a nép oldalán. Putyin egy dühöngő, hatalommániás karakter (mi, magyarok láttunk már ilyet, nem is egyet, ha csak az utolsó 4 évet vesszük). Az ilyen karaktert nem lehet csak úgy megállítani. Nekünk, embereknek közvetlenül nem.

Az ilyen Putyin féléket végül a mögöttük álló hatalom takarítja el az útból – maguktól sosem távoznának. Ha rajtuk múlik, mindenkit elintéznének, semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. A rendőrséget a terror szolgálatába állítani csak a kezdet. Utána jön a jog. Erről beszélt Garry Kasparov az ítélethirdetés alatt – amikor a kommandósok elvitték. Most Kasparovra is súlyos büntetés vár. Kasparov nemcsak sakk nagymester, hanem ellenzéki politikus is. Óriási ciki. Gigantikus. Oroszország visszazuhan a középkorba. Putyin meztelen, a rendszer átlátszó.

Putyint az orosz hatalom fogja eltávolítani az útból – hamarabb, mint mielőtt a lányok, és a további Pussy Riot tagok (akikre most vadásznak a KGB-sek, vagy ahogy a KGB-t manapság nevezik) kiszabadulnának a kényszermunka táboraikból (mert oda viszik őket, lásd Seres László cikkét a HVG-n).

 

Putyin olyan omlást indított el, aminek beláthatatlanok a következményei. Mindenki, aki egy hajón utazik vele, a nagy orosz bárkában, annak elemi érdeke, hogy leállítsa ezt az ámokfutó diktátort, Medvegyevnek, az összes oligarchának, hadúrnak, mindenkinek. Nagyon-nagyon-nagyon sokat árt Oroszországnak – ugyanakkor a „károk” jelentős része abból származik, hogy a népnek kinyílik a szeme. Ez pedig a demokrácia felé ad atombombányi lökést a társadalmi folyamatoknak. Valódi forradalom – vér nélkül!!

Megvegyevéknek ezért kell sietniük, nehogy a demokratizálódás, a népben a demokrácia iránti akarat viharossá fokozódjon, amit már nem lehet elnyomni. Sietniük kell, rohanniuk, hogy leállítsák ezt az ámokfutó Putyint. Az idő nem Putyinnak dolgozik, az idő nem az orosz oligarcháknak dolgozik. Minél tovább húzzák az időt, annál több demokrácia kerül a nép birtokába, a nép annál nagyobbat harap ki a demokrácia tortából. A nép annál felvilágosultabb lesz, annál nehezebben elnyomható, és lényegében „csak” ez kell, ez az, amitől a társadalmi folyamatok pozitív előjelűvé válnak.

Beindul a felvilágosodás, a társadalom szürke tömegből együtt gondolkodó, együtt lélegző néppé válik. Minden egyes nap egy óriási mérföldkő, az orosz nép minden nappal évtizedeket vágtat előre időben, a demokrácia irányában. Az orosz nép minden egyes nappal egyre jobban magához tér a ráerőltetett tompa kábulatból (amiben a népeket világszerte, nemcsak Oroszországban! tartják, lenyomva), és napról napra egyre józanabb lesz. Egy okos, haladó szellemű, tántoríthatatlan szabadságvágyú, szolidáris orosz nép születik most – ahogyan beszélünk. A Pussy Riot-os lányok szülik ezt a népet.

 

Akármekkora szenvedést is okoznak a lágerben a lányoknak, fiatal anyáknak, ezzel a szenvedésükkel orosz állampolgárok szürke, elnyomott, megnyomorított tömegeiből szülnek méltóságteljes Orosz Népet. Szenvedésükkel fantasztikus jót tesznek az országnak, a népnek, a demokráciának, ez utóbbinak világszerte!!! Mindig ez van, mindig a nők szülnek. Mindig a nők adják az életet.

 

Ha Tarkovszkij még élne, most újraforgatná az Áldozathozatalt, ha Bulgakov még élne, megírná a Mester és Margarita folytatását, Nadja, Mása és Kátya címmel. Ha Dosztojevszkij élne, megírná a Bűn és Bűnhődés második részét, a Pussy Riot és Putyin cár címmel, ha Szolzsenyicin még élne, ha Tolsztoj élne, ők mind a Pussy Riot-ről írnának, és ott tüntetnének az utcákon. Ha Anna Politovszkaja még élhetne – cikket írna Putyinról és a diktatúrájáról, a lányok börtön körülményeiről, a terror eszközévé tett „igazságszolgáltatásról”

 

Putyin elkúrta

A rendszerről, amit Putyin a kezébe kapott, világosan le volt írva, az elvtársai leírták neki a használati utasításban: a terror sose legyen látható, mindenki tudjon róla, rettegjen tőle, de senki se láthassa, soha ne irányuljon rá nagy figyelem, mert ha meglátják, hogy így működik a rendszer, akkor elveszíti az erejét, és szétesik, elolvad. A nép felismeri a csapdát, a hatalmi gépezetet, amellyel börtönben tartják, és egyetlen mozdulattal kitör onnan. Ha valaki problémát jelent, tüntessétek el, de a nép ne tudjon róla, az egész tűnjön elszigetelt esetnek, ne kerüljön a címlapokra, és legeslegelsősorban: ne válhasson belőle hős !!! A rendszer kőkemény, elvtárs, de a nyilvánosság árt neki, elolvad tőle, mint a gonosz boszorkány a víztől. A nyilvánosság és a hősök, ezektől tartsd távol a rendszert, elvtárs.

Mi lesz a következő lépés, Putyin elvtárs?

Mi lesz, ha a menekülő Pussy Riot tagok az amerikai követségre menekülnek?
Mi lesz, ha cikkek milliói árasztják el az internetet, és oroszok százmilliói fogják azokat olvasni?

Körülzárod az amerikai követséget? Körülzárod az oroszokat? Lezárod és cenzúráztatod a google-lel az internetet, mint Kínában?

Mi lesz, ha újabb és újabb Pussy Riot tagok jönnek? Mit csinálsz, amikor Winona Ryder vagy/és Angelina Jolie filmet készítenek a Pussy Riot-ról és a gulag-ról? Szerinted, Putyin elvtárs, téged ki fog alakítani? Brad Pitt? Vagy inkább Bruno Ganz?

Putyin kezében a rendszer totál átlátszóvá vált, ráadásul, Putyin a terror rendőrségével és a terror igazságszolgáltatásával hadat üzent a szólásszabadságnak, a véleménynyilvánításnak, az orosz embereknek, az orosz nőknek, az orosz anyáknak.

A Pussy Riot leleplezte Putyin diktatúráját, a diktátor meztelen, a diktatúra átlátszóvá vált – és az egész világ látja, beleértve az orosz népet. Ez már nem egy rés a pajzson, ez már totális átlátszóság. Az óra ketyeg, minden perc, minden nap, bár óriási szenvedés, egyben óriási felemelő erő a népnek. A Pussy Riot lányok most vajúdnak, most szülik a demokráciát.

-jepe-
2012-08-21

Címkék: pussy riot, putyin, 2012