MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2001.


Az MTV idén is fergeteges hangulatú gála keretében osztotta ki a legjobb zenéknek járó díjakat, a november 8-án este 9-től kezdődő Music Awards nagyon jó hangulatú bulit kínált mindenkinek, a tv-nézőknek, illetve azoknak, akik személyesen ott voltak Rotterdamban.
Az est műsorvezetője Ali G volt, az az angol komikus, akit Madonna Music c. klipjében láthattunk, mint limuzinsofőrt. Ali G vicces rapper stílusban vezényelte le az estét, ahol híres színészek, zenészek, énekesek és modellek adták át a díjakat.
A legtöbb időt a Limp Bizkit tagjai töltöttek a színpadon, a zenekar bizonyult a Legjobb Csapatnak, az övék lett a Legjobb Album és a Web Award is. A díjak átadásai között népszerű előadók show-it láthattuk: Dido egy bombázó fekete szerelésben énekelte el a "Hunter"-t, Kylie Minogue egy átlátszó fehér ruhácskában mutatta meg izmos combjait, miközben a totál-slágerré vált "Can't Get You Out Of My Head" c. számát adta elő, de láthattuk a Depeche Mode "Never Let Me Down Again" c. régi slágerét is, a koncertturné stílusában előadva, vagy Mary J. Blige "Family Affair"-jét, profi vokálos lányokkal. Ali G minden megjelenésénél más színű ruhában pompázott, és jobbnál jobb humorokat dobott be. A Legjobb Női, illetve Férfi Előadó kategóriákban -sajnos- nem született meglepetés, Jennifer Lopez és Robbie Williams aratták le a díjakat. Egyikük sem volt ott a gálán, videón keresztül köszönték meg az elismerést. Robbie Williams elnézést kért a tavalyi durva viselkedéséért, azzal indokolta, hogy elhagyta a topmodell barátnője, elveszített öt házat és három autót (ezt többször is felvetette), és ezért volt annyira kibukva.
A legkellemesebb hír, hogy Dido kapta meg a Legjobb Új Felfedezett (Best New Act) díját, amit a "No Angel" c. albuma alapján ugyancsak megérdemelt. A fiatal művésznő - a többi előadóhoz képest-eléggé visszafogott volt, ami nagyon jól állt neki. Számunkra nem volt meglepetés, hogy a Legjobb Video díját az Avalanches nyerte a "Since I Left You" c. számmal, lekörözve a Fatboy Slim-et, a Gorillaz-t, vagy Robbie Williams-t.
Az MTV Europe Music Awards díjai -szerintünk-nem 100%-osan az európai közönség tetszését tükrözték (itt a Jennifer Lopez-Robbie Williams páros díjazására gondolunk), de a gála profi módon zajlott, az előadók (többnyire) látványos show-kat adtak elő, vagyis egészében véve ismét egy jó MTV-gálát láthattunk.