Vasárnap este (január 16-án) kiosztották az idei Golden Globe-díjakat, amelyeket a Hollywood-i külföldi kritikusok szavaznak meg évről-évre. A mostani, 62-ik Arany Glóbusz legnagyobb nyertese a Scorsese-féle The Aviator (Aviátor, nálunk február 24-től) lett, Leonardo DiCaprioval a főszerepben.
Az Aviator lett a legjobb film a drámai kategóriában, maga mögött hagyva így a Closer-t (Közelebb, nálunk február 17-től), a Million Dollar Baby-t (Millió Dolláros Baby), vagy a Finding Neverland-et is. DiCaprio alakítása a legjobbnak bizonyult férfi szereplők közül, szintén a drámai kategóriában, az egészen erős mezőnyben, hiszen Javier Bardemmel, Johnny Depp-pel, Don Cheadle-lel, és Liam Neesonnal küzdött a díjért. Az Aviator összesen 3 Golden Globe-ot vihetett haza, a harmadikat a film eredeti zenéje kapta, Howard Shore hangszerelésében.
Martin Scorsese, a film rendezője nem kapta meg a legjobb rendező Glóbuszát, Clint Eastwood lett a legjobb ebben a kategóriában, a Millió Dolláros Baby-ért. A film egyébként begyűjtött még egy díjat is, éspedig Hilary Swank számára, aki a legjobb főszereplő színésznő lett a drámai kategóriában.

A musical, illetve vígjáték kategóriában a legjobb filmnek a Sideways-t (Kerülőutak, nálunk február 3-tól) találták a külföldi kritikusok, míg ugyanebben a kategóriában Annette Bening lett a legjobb főszereplő színésznő (Being Julia/Csodálatos Júlia), Jamie Foxx pedig a legjobb férfi főszereplő (Ray, nálunk február 3-tól). A Sideways egyébként még begyűjtöttea legjobb forgatókönyv díját is. Tarantino Kill Bill-jének a 2-ik része is kapott két Golden Globe-jelölést, de sem Uma Thurman, sem David Carradine nem vihetett haza végül díjat. A Closer viszont aratott a legjobb mellékszereplő kategóriában, Natalie Portman és Clive Owen neve alatt 2 díjat is kapott a film.

A művészfilmnek számító Egy Makulátlan Elme örök Ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) 2 főszereplőjét, Kate Winsletet és Jim Carrey-t is jelölték díjra, sőt, a forgatókönyvet, és magát s filmet is, de végül a film egyik kategóriában sem ért el sikert.
A legjobb idegennyelvű film egy spanyol film lett, Mar Adentro címmel.
A Golden Globe életműdíját, a Cecil B DeMille-díjat idén Robin Williams kapta meg, az eddigi sikeres pályafutásáért. A színész Christopher Reeve-nek ajánlotta a díját, a tavaly elhunyt egykori Superman-nek.