microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről
    

2008-04-01

27 Idegen Igen

Az esküvői mítosz


Az esküvőszervezésnek, és magának a ceremóniának is akkora romantikus vetülete van, hogy pár évente érdemes egy-egy új filmet készíteni e témában. Ezúttal az egyik kórházsorozat főszereplőlányával, Katherine Heigl-el készült el egy ilyen "esküvős" film.

A történettel nem nyűglődtek sokat az alkotók. Katherine Heigl (Jane) szerelmes a főnökébe. Esküvő-mániás, bár ő maga nem rendelkezik egy esküvő irányába mutató párkapcsolattal. A folyamatos esküvőzés mellett nem sok minden történik rendezett kis életében, egészen addig, amíg bele nem fut egy esküvő-elemző újságíró srácba, illetve, amíg húga váratlanul menyasszony nem lesz.

Természetesen az esküvő mint főmotívum köré némi drámai cselekmény is épül: Heigl reménytelen szerelme, folyamatos önfeláldozó megnyilvánulásai, illetve összeütközései az elvileg az ellenkező oldalon álló (az esküvőket cinikusan szemlélő) sráccal - ezek fűszerezik drámával a filmet.

A filmben nem túl sok fordulattal találkozunk, és már jó korán sejtjük, mi lesz a végkifejlet. Ebben a speciális ″esküvős romantikus vígjátékban″ egyébként nem is nagyon a történések számítanak, hanem az, hogy minél többet lássuk a főszereplő lányt jönni-menni, esküvőzni, otthon üldögélni, viszonzatlanul rajongani, illetve, hogy egy percig se veszítsük szem elől másik főszereplőnket: magát ″az esküvőt″.

Ami az első felét illeti, Miss Heigl tényleg kedves jelenség, gyerekesen kerek arcával és vidám szőke fejével kellemes látványt nyújt, és mivel egy kicsivel jobb is, mint közepes színésznő, őt szemlélni másfél órán keresztül önmagában nem jelentene túl nagy fáradságot.

Ami viszont az esküvő-szálat illeti, a végére kicsit besokallunk a sok-sok ceremóniától, virág-dobálástól, egyebektől. Jane 27 esküvőt csinált végig koszorúslányként (és szervezőként), a leendő szerelme pedig az újságírásnak éppen azt a válfaját űzi, ami esküvők bemutatásáról szól, sőt, ő maga is éppen egy esküvőre készül (a húgáéra). Egyszóval nem kicsit fenyeget az esküvő túladagolás veszélye :)A 27 Dresses nem lett igazi romantikus vígjáték, mert például csöppet sem humoros. Ezzel együtt, ha figyelmen kívül hagyjuk a kiszámíthatóságot, azt a néhány béna történeti csavart, a helyenkénti üresjáratokat, plusz direkt érdekelnek minket az esküvők, akkor végülis nem fogunk csalódni.
-ming li-
2008-04-01

Címkék::::::::
  LÁSD: 27 Idegen Igen info-file
:::::::  (27 Dresses 2008.)