microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről
    

2008-07-18

Mély Harapás

fogas kérdés


Az ember nem is érti, hogy ez a történet eddig még hogy nem jutott senkinek sem az eszébe - annyira eredeti. A lány, aki védekezésként fogakat növesztett. A nemi szerv, amely nemi szervekre támad.

A film távolságtartóan humoros stílusban kezdődik. Egy erőmű két tűzhányószerű kéményét látjuk, majd a kis Dawn-t, a fogas lányt, amint pici korában először veti be védekezésként fegyverét - egy hímnemű ember ellen (mint mostohatesó). Aztán több, mint 10 év múlva fiatalok arról tartanak előadást a gimiben, hogy a házasság előtti szex helyett sokkal jobb az érintetlenség, a tisztaság. Kórusban skandálják, hogy "tisztaság, érintetlenség”, ámen. A vezérszónokuk Dawn, aki már megnőtt.Bár az alapjai jók, filmünk mégis valahogy a könnyebb utat választja. Fantáziadús jelenetek sorakoznak, tulajdonképpen bármelyiktől lángra kaphatna a történet, de valahogy mégsem ez történik. Ehelyett hol nevetünk, hol elszörnyedünk (a véres levágott péniszek és azok helyének láttán), de a történet csak nem akar beindulni. Szórakoztatónak szórakoztató, de nem annyira. Félelmetesnek félelmetes - de nem annyira. Még a lány nézőpontjából vett történet is egész jó, átélhető (hogy ez neki mekkora trauma), végül azonban mindig a poén felé hajlik el a dolog.

Filmünk leginkább csak arra törekedett, hogy néha halványan, egy-egy rövid villanás erejéig emlékeztessen a Rózsaszín Flamingók-ra. Pedig a Rózsaszín Flamingók lelke is a folyamatos és tkp. mély történet, és nem az extremitásokat, poénokat felvonultató felszín.A film befejezése egy reklámfilmet záró poénra emlékeztet. Ez már kétség nélkül sekély víz. Fullasztóan sekély. Voltak remek pillanatai - de nem állt össze jó filmmé. Nem lett az, ami lehetett volna.
-jepe-
2008-07-18

Címkék::::::::
  LÁSD: Mély Harapás info-file
:::::::  (Teeth 2007.)