microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről
    

2008-12-10

Valami Amerika 2

a megasztár+megatánc próba


A Valami Amerika 1 nem a világ legjobb filmje, de konkrétan jó film, lelkesen vártuk a folytatását ... tudtuk, hogy nem lesz ugyanolyan jó, de a végeredmény mégis meglepett bennünket ...

Herendi Gábornak megvan a tehetsége ahhoz, hogy filmet, jó vígjátékot készítsen (bár ezt a képességét jó ideje nem gyakorolta, sajnos).

A filmben rengeteg motívumot felvonultatnak, még New York-ba is eljut a 3 tesó. Ennek ellenére, sajnos, a film majdnem egy helyszínen játszódik, legalább is végzetes módon egy színdarab próbája köré összpontosul az egész.

E színdarab ráadásul bevallottan egy kamu-színdarab, ami nem szól semmiről, és amit zenével és táncosnőkkel dobnak fel. Ez a színdarab filmünk lelke, ami aztán végül 3 darab zenés-táncos revüben merül ki, amelyben valaki tetőtől talpig sminkben playback-re táncol és énekel és kész. Emiatt kell izgulnunk, hogy végül összejön-e, hogy siker-lesz-e.

A Valami Amerika 2 sajnos nem rendes történet, inkább egy elemekből összetákolt konstrukció. Nem az, aminek vártuk, csupán önmaga másfélórás trailerje lett. Egy felületes stílusú, összerakott film, amely olyan, mint a madár, amely összelopkodta és magára öltötte az összes madár tollát, és azt hitte, baromi nagy sikert fog aratni überelhetetlen tollazatával - de tévedett. Sajnos. A Valami Amerika 1. jó minősége a való élet iránti érzékenységéből adódott, a kis kifliből, a testvérek összetartásából, szerelemből, féltésből, vitális baromkodásokból. E hagyományt egy primitív robot jobban bírta volna követni, mint amennyire a film saját szülőatyja és stábja képes volt rá.Mit mondjunk, ennek nem így kellett volna történnie. Egy szerény, de fényes ezüst érem, ezt kellett volna megszereznie - az első rész aranyához képest .. Sajnos, a nyomába sem sikerült érni, és végső fokon e filmet sokkal inkább a Magyar Vándor vagy/és a Lora folytatásaként tekintjük, mint a Valami Amerika 2-ként ..
-jepe-
2008-12-10

Címkék::::::::
  LÁSD: Valami Amerika 2 info-file
:::::::