microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről
    

2010-05-03

Vigyázat, Ehető ! - A Francia Bio-Forradalom

ez a méreg, nem (csak) a cián!


E film ugyanolyan profi pszichológiával dolgozik, mint a Danone reklámok - csak itt valóban egészséges termékekről van szó, sőt, az egészséges gondolkodásról - azaz a termék tényleg jó:) Reklám- illetve propaganda-film, amely meggyőz téged arról, hogy cselekedned kell - ami, ugyebár a gondolkodással kezdődik.

A téma a bio-táplálkozás. Mindenki tudja, hogy a bio a drága szinonimája. A BIO azt jelenti, hogy nem vásárolsz be 4 ezer forintból, hanem elköltesz hatot, és feleannyi cuccot vettél. Ki az ördögnek kell bio?

Miért akarnál bio életet? Senki sem örül, ha közlik vele, hogy ocsmány körülmények között él, és hogy változtatnia kellene - úgy, hogy mostantól 150%-al többet költ, amit magyar családok 85%-a valszeg nem is engedhet meg magának.
Nos, a BIO elsőre tényleg ellenszenves tud lenni
egy alacsony életszínvonalú közösségben, de érdemes másképp tekinteni az egész kérdést. Jean-Paul Jaud filmje pont ezt teszi meg, megállíthatatlan módon helyezi új alapokra az egész bio-táplálkozás kérdését, mire végignézzük, már semmi sem az, mint előtte - sőt, már az első 20 perc után sem:)


Megtudjuk, hogy az elmúlt egy-két évtizedben a rákos megbetegedések majdnem 100%-kal nőttek. Megduplázódtak. Megtudjuk, hogy a rák és a vegyszerek közt óriási összefüggés van. Megtudjuk, hogy a mai gyerekek már nem lesznek soha olyan egészségesek, mint amilyenek a szüleik voltak. Egy idős bácsi megjegyzi, hogy jó-jó, de az átlagéletkor továbbra is csak kitolódik, azaz mégsem lehet akkora a baj. Felhívják azonban a figyelmét, hogy a mai idős emberek 1920-1930 körül születtek, és életük zömét úgy élték le, hogy még "egészséges táplálkozást" folytattak. Apropó: egészséges táplálkozás: azt jelenti, nem mérgezett, nem mérgező ételek fogyasztása. Ez azért fontos, mert ma még azt hiszik az emberek, hogy lehet egészségesen táplálkozni, ha zöldséget eszünk, zöldet,gyümölcsöt, és nem eszünk sok húst, stb. Ez azonban nem igaz, sajnos. Hiába hanyagolod a mekdonaldzot, hiába veszel friss salátát és almát meg sajtokat a teszkóban, és eszel jércemellet, ha a "teszkó" (valamely óriás-áruház) olyan húst árul, amely olyan csirkékből származik, akik brutális cuccokat ettek egész életükben, és olyan gabonát, amit hetente leöntöttek valami gyorsan ölő méreggel. Egy zöld saláta tud egyébként a legmérgezőbb cucc lenni a hatalmas mérgeket megfogó felülete révén.
Szisztematikus mérgezés: rendszer szinten történik a mérgezés, nem véletlen, nem elszórt esetek, hanem gyakorlatilag az egész berendezkedésünkből adódik (a növényeket, amiket megeszünk, rendszeresen mérgekkel öntözzük, és ezek a mérgek "meglepő módon" aztán a szervezetünkben landolnak). Nemcsak rendszer szinten történik a mérgezés, de rendszeresen is. Minden étkezéssel egy kis adagot. Minden ételben annyi méreg van, amitől nem leszel rosszul - arról azonban senki sem beszél, hogy mi lesz, ha minden nap eszel belőle. Az a trükk, hogy a mérgező élelmiszerek csak kicsit mérgezőek, egy-egy adag alatta marad a megengedett mértéknek. Sok kicsi azonban sokra megy, ha minden nap, minden táplálékban található méreg, akkor hosszú távon rendszeres méreg-fogyasztásról beszélhetünk.A legrémisztőbb természetesen az, hogy amint rádöbbensz, hogy amit eszel, mérgező, megkérded, hogy "oké, és mit lehet tenni, mit lehet enni?" - aztán elmész egy bio-boltba, és elmegy a kedved is.

Aztán mégiscsak elgondolkodunk a mérgező élelmiszereken, és elborzadunk, hisz rájövünk, hogy tehetetlenek vagyunk, mert már az állatokat is mérgezett növényekkel etetjük, már a szőlőt, amiből a bor készül, azt is mérgezzük, már a malátát vagy komlót is, amiből a sör lesz, hogy a pálinkákat ne is említsük, amik "cefréből" készülnek, és nem bio-gyümölcsből. Minden mérgezett. A tészta is, amiből a spagettit készíted, a paradicsom, de még ha magad készítenéd a tésztát, akkor is, a liszt valószínűleg mérgező búzából készült, szóval ennyit erről. Aztán ott a víz, amiből a zöld teát készíted. Tiszta és totális őrület az egész - jobb is nem belegondolni.Annyit kell csak megértenünk, hogy amit most csinálunk, az az, hogy kis adagokban mérgezzük magunkat, naponta, minden korttyal, minden falattal - tesszük ezt azért, mert szerelmesek vagyunk az életvitelünkbe, hogy teszkókba, osanokba, egyebekbe járunk, óriási mennyiségű színes papírokba csomagolt tartósított, állag-kezelt, színezet, antioxidánsokal kezelt, tartósított trutyit és szilárd szemetet vásárlunk, amiknek tápértéke nulla, egyedül élvezeti értéke van - és az is egyedül a cukor miatt. Irányt kell váltanunk, mert a mérgezés nem megengedhető - a földek pusztulása nem megengedhető, és az egész folyamat totális katasztrófához vezet, minden szinten, betegségek, halálozások, éhínség, felmelegedés, klíma-katasztrófa. Ami most megy, az tovább nem megengedhető - ha azonban váltunk, mindenki jól jár. Ez a dilemma, minden mellette, semmi ellene - egyből gyanús !!:)

A franciák nem tétlenkedtek, olyan kormányzati megoldást találtak ki, hogy a mezőgazdaságoknak nyújtott óriási támogatást (9 millárd euróról beszélünk?) nem a termelőknek akarják odaadni, hanem a gyermekétkeztetéssel foglalkozó cégeknek, alapítványoknak - hogy legyen pénzük kifizetni a drágább bio-ennivalókat, és így közvetve támogassák a mezőgazdaságot, amely így rengeteg megrendeléshez jut - de csak akkor, ha jó minőségű árút termel :)) Nagyon komoly, nemde?

Gondoljunk Magyarországra, ahol a nép teszkókba jár ételért, a magyar gazdák meg totál kivannak, mert nem tudnak termelni, mert amit termelnek, többe kerül nekik, mit amennyiért el tudják adni, a kormányzat pedig nem segítette őket. A magyar gazdák már önerőből megszervezték a termelői hálózatokat, és pontosan ez az módja annak, hogy áttérjünk az egészséges élelmiszerek fogyasztására: a termelői hálózatok, és a gazdák, akik nem kezelik méreggel azt, amit ételként később eladnak. A nulladik lépés tehát már meg is történt - sőt, már az első is, mert egy zseniális szociológusnő (francia mintákat követve) megszervezte a magyar termelők és az iskolák, a gyermekétkeztetés inputjainak és outputjainak az összekapcsolását !:) AZAZ: lehet más a táplálkozás, ahogy mondani szokták: lehet más a politika !:)

Javasoljuk tehát, hogy gondolkodj el, szerezz információkat, dogozd fel azokat, és add tovább másoknak is ... Változtasd meg a látásmódodat, aztán változtasd meg az életmódodat. Ma a legtöbb élelmiszerből hiányzanak a hasznos tápanyagok, amik nélkül nem lehetünk egészségesek, ugyanakkor minden élelmiszerben ott vannak a mérgek - erre akár mérget is vehetünk ...

Érdemes hát elgondolkodni, és változtatni az életstílusunkon, amely mérgező levegőre, mérgező tömegkultúrára, mérgező táplálkozása épül - pokolba hát a mérgező börtönkoszttal!:)

Első lépés: vásárolj termelőktől, de legalább is magyar zöldséget és gyümölcsöt, kérdezgesd a zöldségeseket, hogy honan származik az áru, és hogy mivel permetezik a növényeket ...

plusz hetente 1x-2x ne egyél húst :)

-jepe-
2010-05-03

Címkék: vigyázat ehetõ! bio-forradalom, bioforradalom, bio kaja, bio étel, bio élelmiszer, biopiac:::::::
  LÁSD: Vigyázat, Ehető ! - A Francia Bio-Forradalom info-file
:::::::
 Nos Enfants nous Accuseront 2008.