microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2010-08-11

A Szupercsapat

Ami a vasárnapi tévésorozatokat illeti, minél kevesebb jut belőlük valakinek, annál jobban jár. A Mission Impossible és a Knight Rider meg a Magnum a jobbak közé tartoztak, míg volt egy, amely kiemelkedett mind közül - egyszerűségével, ez volt a Szupercsapat. Belőlük készült most film - ami, láss csodát, messze jobb, mint amit várnánk, és messze jobb, mint a Mission Impossible-filmek.

A film nagyon komolyan ki van találva, mármint: nagyon lazán, de ez nagyon komoly dolog :) Már a nyitójelenet meggyőző: egy megkötözött férfit ütnek-vernek, és végül ráuszítanak két gyilkos kutyát. A bilincseit sikerül időben kinyitnia, és a fegyverét és tüzelés-kész állapotba hozza (a rendelkezésre álló 3 másodperc alatt), és a kutyákat már így fogadja. Ami miatt a jelenet meggyőző, az az, hogy hősünk, akinek az arcát eddig még nem nagyon látjuk közelről, nem lövi le a kutyusokat. Hátrébb lép a sötétbe, majd némi kavarodás után két összebilincselt nyakörvű véreb jön elő. Ekkor örülünk meg igazán: ez a film nem a vérről szól, ez egy szórakoztató-szórakoztató film (!) - és nem véres szórakoztató film.


Mókás, vicces, gyilkosságok nélkül. Meg is lepődünk, amikor a fekete srác azt mondja, elege van, többet nem öl embert. Bár minden akciófilm ilyen lenne - ilyen viccesen laza. Végül egy Gandhi idézettel veszik rá, hogy mégis öljön (bár tényleg hozzátartozik a valósághoz, hogy a legkeményebb verekedést bringás színész barátunk, Bradley Cooper hatja végre, filmbéli barátnőjével, Jessica Biel-lel :)Nem olyan jó, mint egy Taxi 1. vagy Taxi 2, de vannak pozitívumai, és ténylegesen értékelhető szórakozást nyújt (ha már egyszer erre van szükség). Az egész film nem működne, ha nem lenne benne az a lazaság, ami miatt pozitív benyomást tett ránk. Gondoljunk bele, ha nem lenne laza a film, hogy nézne ki Schindler Listájából Schindler (Liam Neeson ) mint főszereplő :)

Ha már egyszer szórakozásra van szükség - ez a film abszolút megteszi ...

-floyd-
2010-08-11

Címkék: Liam Neeson, remake, Knight Rider:::::::
  LÁSD: A Szupercsapat info-file
:::::::  (The A-Team 2010.)