microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2010-09-14

Bogárszemmel az Őserdőben IMAX 3D

A dzsungel kicsi lényei


A Cinema City IMAX 3D technika égisze alatt most egy természetfilm jelent meg, aminek Bogarak az eredeti címe, de ne hangzás után képzeljük el a filmet, mert ennél kedvesebb látványban lesz részünk.
A két főszereplő egy sáska és egy lepke, akit lárva korától kísérünk figyelemmel, az ő napi akcióikat nézhetjük meg, ahogy az esős Amazonas-menti őserdőben jönnek-mennek, esznek, vadásznak, vagy próbálnak beleolvadni a környezetbe.


Az IMAX 3D technikának köszönhetően ismét megkapjuk azt az élményt, hogy „mintha ott lennénk”, bár itt az „ottlevés” egy dzsungel aljának zöld levelein való ücsörgést jelentené. Ezzel együtt érdekes nézni, ahogy a fő-és mellékszereplők behúzódnak a hatalmas esőcseppek elől, ahogy megúsznak egy-egy veszélyes helyzetet, vagy az, ahogy a lárva bebábozódik egy szofisztikált kis cuccba.

Bár nincsenek benne igazán rémísztő jelenetek, azért a nagyon kicsik nem tudják élvezni a filmet, szerintünk olyan 6 év körül kezdik el érteni, mit magyaráz a kedves narrációs hang.

Mint már más IMAX 3D-s természetfilmnél is előfordult, a 40 perc után kicsit más szemmel nézzük a főszereplő állatokat, most az alapjáraton meglevő idegenkedést küzdöttük le a bogarakkal szemben, és a végén ismerősünkként búcsúzunk el a sáskától és a lepkétől.
-finito-
2010-09-14

Címkék::::::::
  LÁSD: Bogárszemmel az Őserdőben IMAX 3D info-file
:::::::  (Bugs! IMAX 3D 2003.)