microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2011-02-18

A Negyedik

jófej idegenek


Újabb film kamaszoknak és tiniknek, akik számára a másik nemmel való barátkozás valahol a nagy ugrás kategóriájában leledzik. Ez a film most azzal támogatja meg a fiatalokat, hogy (a főszereplőn keresztül) egy szuperman képességeivel ruházza fel őket. Képzeled el, hogy életed folyamatos menekülés, mert le akarnak vadászni, de jók az esélyeid, mert nem vagy átlagos ... Hármat már elkaptak, és te vagy a negyedik - izgalmas, nemde?:)


A Spielberg-produkció nagyon ügyesen nyit, egy meseszerű világban vagyunk, mintha a Gyűrűk Ura egyik nem látott részébe csöppentünk volna. Egy film legfontosabb része, az első néhány perc, és e film gyártói pontosan tudták, mire van szükség ahhoz, hogy egy izgalmas film-atmoszférát keverjenek ki. A meseszerű, őserdős jelenet (amelyben a jelentéstulajdonítás munkájának oroszlánrészét egy fura világítós tőr végzi el) megteszi a hatását, és amikor átkapcsolunk a kommersz hétköznapokba, már semmi sem kommersz ...


Főhősünk állandó költözésben él, mint egy FBI ügynök (vagy mint Heather Graham, akinek az apukája volt FBI-ügynök, és ezért Heather kiskorában az egész család végigutazta az USA-t). A nagy rohanásban azonban most valami megakasztja: most meglát az isiben egy lányt, aki eléggé jól néz ki, aranyos is, és megvan a saját művészete is (fotózik a lány). Szóval szuper - egy superman számára pedig pláne az.


Az életére törő vérszomjas alakok azonban eléggé keményen közelednek. Mellesleg, a srác is egy másik bolygóról jön, tehát ő is idegen, azonban ő úgy néz ki, mint egy ember, konkrétan, mint Ryan Phillippe, szóval ő a jó idegen, aki jól néz kis és jó fej is :) A ronda, kopoltyús, rosszfej idegenek egy kamionban tartják a kiéheztetett óriási szárnyasokat - szárnyas vérebek, akik kb. 1 tonnát nyomnak, ezeket fogják ráengedni a srácra, amikor eljön az ideje. Addig azonban nagy a románc. Persze végül minden a jó dolgok ellen szegül. Nemcsak a rosszfej idegenek közelítenek, de a gimiben is van egy-két rossz arc. Szóval, egy idő után eljön az ideje, hogy jók és rosszak összecsapjanak ... :)


A film egyébként nem rossz - konkrétan képes (üdítő) élményt adni a tinédzsereknek (nem úgy, mint a Varázslótanonc, az eltévedt movie). A szereposztásból pedig az is kiderül, hogy főhősünk nem az utolsó jófej idegen, hiszen van pl. hatodik is ... Szóval jók a lapok, van remény - még folytatásra is, sőt, folytatás hegyekre ... moziban, tévében egyaránt ...

-TGV-
2011-02-18

Címkék: I am number four, negyedik:::::::
  LÁSD: A Negyedik info-file
:::::::  (I Am Number Four 2011.)