microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


    

2011-03-12

Budapesten: Kukázókat üldöznek a rendőrök

kult.forr.2011


A 8. kerületben tilos a kukázás. Megtiltották. Azaz, ha véletlenül kidobtál valamit, ne nyúlj utána, mert csuklódon kattan a bilincs. Vicc nélkül, mert ez komoly: a jelenlegi kormány ismét elvetette a sulykot. Szokásának megfelelően az emberek alkotmányos jogain gázol keresztül - ismét egy kisebbségén, ismét egy vélt többség nevében. Fogalmuk sincs, mit csinálnak ...

Pártunk nem akar jót a népének, azaz nekünk. Pártunk meg akar regulázni mindent, ami kívül esik a kispolgári spektrumon. Azt hallották, aki kormányon van, törvényeket hozhat, ha valami nem tetszik nekik, bármikor, bármi ellen, erről szól a törvényhozás, rendelet alkotás, hogy parancsoljunk az aranyhalnak, a dzsinnek, hogy az legyen, amit akarunk.


a videó Barcs Miklós munkája

Nem tetszenek "a kukázók"? Ja! Okés, hozzunk egy rendeletet, ami megtiltja, hogy a kukázók kukázzanak. Fizessünk 50 ezret, oké, 500 ezret valami jogásznak, aki tud írni, és csináljunk belőle törvényt. Rizikós? Jól van, csináljunk rendeletet. Ennyi. Így megy ez, ha kormányra kerültél. Az aranyhal teljesíti minden kívánságodat. Tűnjenek el "a kukázók". Voilá!

Persze minden aranyhalas történet egyfajta tanítás, amely arra inti az olvasót, hogy olyat kérjen, ami összhangban van mindazzal, ami körülveszi őt. Az aranyhalas történetek mind úgy végződnek, hogy a kérésre jogosultak átmennek parancsolgatókba, parancsaik pedig egymást oltják ki.

Megtiltani a kukázást egy elvetemült dolog, amely az alkotmányos jogok, illetve az alkotmányon alapuló társadalmak bármiféle ismeretének hiányáról árulkodik. Az új kormány azt sem tudja, mit csinál. Azt hiszik, kormányozni annyi, mint parancsolgatni, uralkodni.

Ami a kukázást illeti. Tény, hogy amíg a hontalanok vagy a szegény emberek kukákban turkálnak, addig a társadalom nem mondható teljesen emberinek. Tény, hogy valahányszor egy ember kukázni kényszerül, egy-egy tragédia következik be, hiszen egy ember nem tud táplálékhoz jutni, és a hulladékok közt keres valami hasznosíthatót. Alkotmányos joga sérül, az egészséghez való jog. Neki azt kell megennie, amit mások már nem esznek meg, amit mások már hulladéknak minősítenek. Szörnyű.

Mégis, a társadalom eléggé pazarló ahhoz, hogy fél hamburgerek (a hontalanok is azt mondják, hogy I'm loving it! :) kandikáljanak ki a kukákból. A hontalanok pedig elegendően toleránsak ahhoz, hogy ne a csomagolással legyenek elfoglalva, hanem konkrétan azt egyék meg, ami táplálék. Egyszóval, tudnak vigyázni magukra.

Itt jön be a képbe a kormány, amely hagyja, hogy Budapesten önkormányzatok ilyen humánum- és alkotmányellenes rendeleteket hozzanak. 

a videó Barcs Miklós munkája


Normális társadalmakban a kukázás KULTÚRA!

Az emberek a felesleget szépen csomagolva dobják ki. Pólókat kimosva, kivasalva, összehajtogatva, nylonban. Az ételt higiénikus csomagolásban. Nálunk itt, Pesten az a pálya, hogy a kaját a kuka tartóoszlopára akasztjuk egy átlátszó nylon szatyorkában (képet ehhez holnap várhattok).

Ma a világ a MODERNIZMUS-nak hátat fordítva, egy ZÖLD fordulaton megy keresztül. Az újrafelhasználás vitális érdek. Mi magunk is mind jövendő újrafelhasználók vagyunk. Sőt, már most is azok vagyunk, hiszen az olaj-alapú termékek mind korábbi kultúrák maradványainak a felhasználásából származnak :)

Húsz év múlva pedig a bányászat nem szénről fog szólni, hanem elásott műanyagokról, amelyeket ásványkincseként fogunk felszínre hozni, hogy azokból értelmes dolgokat állítsunk elő. Ezért is fontos, hogy ma minél kevesebb műanyagot égessünk el (nem említve a keletkező légszennyezést, amely üvegházhatást (f)okoz).Ma az a cél, hogy az ipar által előállított "javak" a lehető legkisebb százaléka landoljon a szeméttelepeken. Fontos a szelektív hulladékgyűjtés (is), és az újrahasznosítás. A kukázók humánus szempontól áldozatok, de mint ilyenek, nagyon komoly szolgálatot tesznek a társadalomnak, mert a hulladékok újra-szelektálását, és egyfjata újrahasznosítását is elvégzik. Egy normális társadalomban fizetnék őket. Kidobott sörösüveg? Irány az üvegvisszaváltó! Fél hamburger? Ennyivel kevesebb táplálékot kell előállítania az emberiségnek aznap. 

Mindegy. Egy embernek joga van ahhoz, hogy belenyúljon egy kukába, és a tartalmát saját szempontjai alapján hasznosítsa. Bár az egészséges élethez is joga van, joga kell, legyen, hogy az éhhalál ellen védekezzen.

Továbbá: a kukák tartalma nem valakik tulajdona. A kukákba a szemét, a hulladék kerül, ami senkié. Ha egy önkormányzat azt akarja mondani, hogy ez az ő tulajdonuk, akkor fizessenek érte. Fizessenek, rakjanak pénzt egy számlára, hogy az övék lehessen. Vásárolják meg. Máskülönben ugyanúgy az övék, mint bárki másé. Az önkormányzat ráadásul tartozik a közösségnek azzal, hogy a közösség hulladékát elszállítja, szóval nagyon pici az esélyük arra, hogy tulajdonosként lépjenek fel a kukák tartalmát illetően, mert közösségi kukáknak akkor is lenniük kell, azok tartalma pedig mindenkié, senkié. Hulladék.

Ha a kukázást tiltják, a hontalanok és nincstelen éhezők ellen hoznak törvényt (hiszen senki más ilyenre nem kényszerül), korlátozva jogaikat köztereken, hiszen a rendőrök őket megkülönböztetve figyelik ... úgy, mint potenicális "kukázókat", értsd szabálysértőket. S amíg egy "normál" kinézetű ember, egy nem szegény ember bármikor gond nélkül megközelíthet egy kukát, addig egy hontalan, vagy szegény ember számára egy szemét eldobása is olyan cselekmény, amiért megbüntethetik - inzultálhatják. Így szegénysége, kinézete, hátrányos helyzete miatt megváltozik a státusza, ami  szemben áll az emberek egyenlőségének elvével, és remélhetőleg készülő vadiúj alkotmányunkkal is, - de az EU alaptörvényeivel holtbiztosan ....


A tüntetésről embereket vittek el a rendőrök. Miért? Milyen alapon?

Adott tehát egy újabb ámokfutás. Túlkapás. Egy alkotmány-ellenes rendelet. Majd egy ezt mentő (szolgáló és védő) rendőrségi fellépés. Az ügy eszkalálódik. Békés tüntetőket tartóztatnak le.
Itt tartunk. Újabb túlkapás. Ez itt egy elágazás. Itt kellene bocsánatot kérni. Itt kellene a kormánynak, illetve a főpolgármesternek beavatkoznia, bocsánatot kérnie, felelősségre vonnia a felelősöket. Mert ez az önkormányzat Európa szégyene, ami Magyarországot is Európa szégyenévé teszi egy héten belül, ahogy elérnek Brüsszelbe is a hullámok. A rendőrségen belül is ki kell vizsgálni, a rendőrök milyen utasítások, és milyen megfontolások alapján jártak el így ... Ez itt nem valami magyar ugar, hanem az Európa Unió, Budapest 2011 - március ..!

Itt az idő, most vagy soha ... ha a kormány és/vagy a főpolgármester nem tesz semmit, Budapest, illetve a budapestiek nyilván Brüsszelhez, Hágához fordulnak ...

a cikk az urbanface.hu-ról származik

PS:
pozitív fejlemény: az LMP törvényben kívánja garantálni a hulladékgyűjtéshez való jogot !:)

-jepe-
2011-03-12

Címkék: Budapest kult.forr.2011