microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2011-04-11

Maci Laci 3D

Anna Faris és a mackók


A Maci Laci egy majdnem kultikus amerikai rajzfilm sorozat, amiben egy Jellystone-ban élő barna medve és társa, Bubu a látogatók piknikes kosaraira vannak beindulva. Kb. ennyi lehetne a Maci Laci-történet összefoglalója, de a mostani, élőszereplős és animációs film azért kerített egy történetet is az ismert karakterek mozivásznas bemutatkozásához.
 Amely történet bár nem túl csavaros, azért a Maci Laci-akciók körítésének teljesen jól megfelel.Egy gonosz polgármester be akarja záratni az ottnai tájvédelmi körzetnek minősülő Jellystone Nemzeti Parkot, és ezzel megakadályozná, hogy az ottlakók hétvégenként ott töltsék a délutánjaikat, sátorozással, tábortűzzel, evéssel-ivással, hasonlókkal. (Most, ahogy belegondolunk, Leslie Nielsen nagyot dobott volna a filmen, lsd. A Mr. Balhé (Family Plan) c. filmjét, amiben árva gyerekeket táboroztatott, rendkívül vicces formában).


Itt a fővadőr a pozitív szereplő, akit az Ed c. tv-sorozat főszereplője, Tom Cavanagh alakít. (Filmekben eddig még nem láttuk, pedig szimpatikus színész). A fővadőr egy szintén nem túlbonyolított karakter, aki teszi a dolgát a parkban, a papája nyomdokain jár, és szerencsétlenkedik, amikor egy fiatal lány van a közelében. Végül neki és Anna Faris-nak (a parkban forgató természetfilmes lánynak) kell megmenteniük a természetvédelmi területet az ádáz politikusi fondorlatoktól.A film igazából élőszereplős, csak a két alapfigura, Maci Laci és Bubu rajzolt, illetve még egy állat, egy teknőc. Egészen jól megoldották az alkotók a színészek és a 3D-s rajzolt alakok egy jelenetben való szerepeltetését, Anna Faris és Cavanagh jófelé néznek, amikor Bubuékhoz beszélnek, és amikor a kétféle szereplő egymást öleli át, az is teljesen jól működik technikailag. 


 

Kicsit furcsa, hogy Maci Laci ennyire szimpla magyar szinkronhangot kapott, lehet, hogy a 2001-es Dr. Dolittle 2 medvéjének hangjára számítottunk, akit Bajor Imre szinkronizált, mindenesetre jobb lett volna egy viccesebb hang a mostani, kissé színtelen hang helyett.

Az egyszerű történet végül a mindenki által várt végkifejletet kapja, és főhőseink, Maci Laciék tovább művelhetik azt, amit eddig is tettek, lopkodhatják a hétvégi amerikai kirándulók ételeit, most már nemcsak a tv-sorozatban, hanem egy egész estés filmben is...

-olasz-
2011-04-11

Címkék::::::::
  LÁSD: Maci Laci 3D info-file
:::::::  (Yogi Bear 2010.)