microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről
    

2011-07-08

Micimackó

A könyv életre kel és énekel


A.A. Milne klasszikus meséje minden gyerek egyik meghatározó élménye, és felnőttként is szívesen gondolunk vissza a mézéhes kövér Micimackóra, a kedves malackára, a lehangolt Fülesre, és a többiekre. Most egy rendes mozifilm készült Micimackóból, ami épp olyan hosszú, hogy egy gyerek még simán végig tudja ülni, és végig tudja követni az eseményeket.

Nagyon jó, hogy a képek ragaszkodnak a könyv eredeti illusztrációihoz, olyan, mintha a könyv képeiből állt volna össze egy mozgófilm. Ez már csak azért is fontos, mert így egy igazi rajzfilm lett a Micimackóból, kedves, szemet pihentető figurákkal és háttérrel, nem pedig a néha idegesítő elröppent animáció működött.

A film elvileg 69 perces, de számításaink szerint kicsit rövidebb volt. Egyébként nem sok kaland fért bele ebbe a rövid időbe, Füles elhagyta a farkát, Micimackó és társai el akarták kapni a “rögves-t” (aki a képzeletük szerint egy szörnyen ijesztő figura), Micimackó pedig folyton a mézes csupor irányába tendált. Az kicsit furcsa ötlet volt, hogy a mesealakok gyakran dalra fakadtak, de valószínűleg ez további elvarázsoló erővel hat a gyerekekre.

A film úgy is ragaszkodott a könyv közvetlen feldolgozásához, hogy a cselekményben részt vettek a könyv lapjai, sőt, betűi is, szorult helyzetben például a könyv betűiből állt össze egy létra, ami kimentette a Százholdas Pagony lakóit.

Mindent egybevéve a gyerekeknek kifejezetten megnyugtató, kedves mesefilm lett a Micimackó-feldolgozás, a felnőttek pedig szívesen elbambulnak egy rövid órácskát ebben a helyes mesevilágban.

-jaredo-
2011-07-08

Címkék::::::::
  LÁSD: Micimackó info-file
:::::::  (Winnie the Pooh 2011.)