nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Vagabond (2003)
Vagabond

. . . . . . . . . . 7.14
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 97 perc
nemzetiség:  magyar
műfaj:  zene+, táncfilm
eredeti nyelv: magyar
formátum: szinkronizált
korhatár 14+
c tr tr
vissza a rövid tartalomhoz


Karesz állami gondozottként nõtt fel. A film elején utcagyerekek csapa-tához tartozik, akik a piros lámpánál megálló kocsik ablakát tisztítják meg borravaló reményében. Emellett sok mindenben benne vannak még, ami rosszaságot a nagyváros kínál, verekszenek, betörnek, isznak, kábítóznak. Karesz Zsófit követve, véletlenül kerül be a táncházba, és megragadja annak eredeti hangulata. Összebarátkozik Grácival, aki feketén dolgozó vendégmunkásként él Buda-pesten, és maga is idegenül mozog a nagyvárosban. Csak a táncházban van otthon, ahol a szülõfalujának zenéjét játszhatja. Karesz miközben megpróbálja Zsófi figyelmét felhívni magára, ismerkedik a táncokkal, sõt dobolással is kísérletezik.
Karesz tehát ismerkedik Zsófival, a társasággal, a táncokkal és a különbözõ ütõhangszerekkel, amiket a magyar, a délszláv és a cigány muzsikában használnak.
Eközben régi barátai is elõkerülnek, és belerángatják egy betörésbe. Késõbb berúgnak és Kareszt részegen elüti egy kocsi. Kórházba kerül, ahol Zsófi meglátogatja. Amikor Karesz felgyógyul, a táncházi
társaság már tagjává fogadja, velük is lakik. A dobolásba is egyre jobban belejön, és már úgy tûnik, hogy sikerül elszakadnia alvilági barátaitól, amikor azok lebuknak, és Kareszt is letartóztatják.