microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
A Texasi Láncfűrészes (2003)
The Texas Chainsaw Massacre
A Texasi Láncfűrészes
rendezte:
Marcus Nispel

írta:
Scott Kosar

. . . . . . . . . . 7.70
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . .
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 98 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  horror, remake
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 18+
tr tr


információ:

1973. augusztus 20-án a rendõrséget egy Isten háta mögötti tanyára vezényelték Travis megyében, Texasban. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta és rémületbe ejtette. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, sokak szerint minden idõk legszörnyûbb, többszörös gyilkosságának helyszínén. Az áldozatainak bõrébõl készült groteszk maszkot viselõ, láncfûrészét fenyegetõen meglóbáló gyilkos a lapok címoldalára került, a Leatherface néven emlegetett hírhedt gonosztevõ ügye óriási szenzáció lett: A borzalom és erõszak háza egy ország döbbenete vérfürdõ Texasban harsogták a szalagcímek.

A helyi rendõrség végül lelõtt egy bõrszerû maszkot viselõ férfit, hivatalos jelentésben közzétették, hogy kézre kerítették a tettest, és ezzel az ügy gyorsan lezárult. A szörnyûséges gyilkossági ügyet közelebbrõl ismerõk azonban éveken át, újra és újra hangot adtak kételyeiknek, azzal vádolva a rendõrséget, hogy elfuserálták a nyomozást és tudatában voltak annak, hogy nem a tettest, hanem valaki mást lõttek le.

A véres dáridó egyetlen ismert túlélõje most elõször megtörte a hallgatás csendjét és a nyilvánosság elé lépett, hogy elmondja, mi is történt valójában azon az elhagyatott texasi országúton, ahol öt fiatal elég vigyázatlan volt ahhoz, hogy egy láncfûrészt forgató õrült a hatalmába kerítse a kis csoportot. Egy õrült, aki a texasi láncfûrészes gyilkos néven örökre a véres erõszak jelképe lett.

A megtörtént esetet feldolgozó, A texasi láncfûrészes hátborzongató utazásra hívja a nézõt. A fõként reklámfilmeket rendezõ Marcus Nispel az 1974-ben készült, s hazánkban bemutatásra nem került, ma már klasszikusnak számító The Texas Chainsaw Massacre címû film remake-jét készítette el. A film érdekessége, hogy az 1974-es filmet szintén Daniel Pearl fényképezte.


szereplők:
Jessica Biel ... Erin
Jonathan Tucker ... Morgan
Erica Leerhsen ... Pepper
Mike Vogel ... Andy
Eric Balfour ... Kemper
Andrew Bryniarski ... Thomas Hewitt
R. Lee Ermey ... Hoyt seriff
David Dorfman ... Jedidiah
Lauren German ... Tinilány
Terrence Evans ... Old Monty


fényképezte:
Daniel Pearl

vágó:
Glen Scantlebury

látvány:
Greg Blair

jelmez:
Bobbie Mannix

zene:
Steve Jablonsky

producer:
Michael Bay
Mike Fleiss
Ted Field