nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Argo (2004)
Argo

. . . . . . . . . . 8.00
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5.35
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 103 perc
nemzetiség:  magyar
műfaj:  akció, krimi
eredeti nyelv: magyar
korhatár 16+

c  cikk 1  |  cikk 2 tr tr
Egy kétezer éve Magyarországon elrejtett római kincset hajszol három különleges kincsvadász csapat. A szupertechnikával felszerelt külföldi mûkincscsempészek (Oszter Sándor, Mucsi Zoltán, Balogh Ádám), a lecsúszott biztonsági õrökbõl verbuválódott agresszív, ámde primitív szerencsevadászok (Kovács Lajos, Scherer Péter, Kiss József), és azok a hõseink, akik között megtalálható az ógörög-latin szakos bölcsészhallgató (Görög László), a kiugrott fiúzenekar-tag (Steiner Kristóf) és Héraklész. Ezen kívül sok karakter színesíti a cselekményt, akik így-vagy úgy belebonyolódnak a kincsért folyó harcba (Jáksó László, Nagy Feró, Csuja Imre stb.).
Hõseink keresztül-kasul bejárják Magyarországot, és közben a cselekmény szálai is találkoznak, átszövik egymást. A mesés kincs nyomára két tárgy vezet, egy barbár fejedelem palástja és egy római centurió naplója.
A biztonsági õrök Balog Tibi, egy kirúgott rendõr vezetésével, egy leselejtezett páncélautóval Balaton felé veszik az irányt (tévesen). Náluk van a napló szövegét tartalmazó pergamentekercs, amit a Történeti Múzeumból loptak el. Problémamegoldó képességük csekély, vagyis lépten-nyomon lövöldözni kezdenek. Kiváltképp titkos fegyverük, Pszichó (Bitskey Lukács), aki egy szót sem szól egész film alatt, és még a társai is félnek tõle.
A profi mûkincscsempészek birtokolják a másik útjelzõt, a palástot. Megbízójuk, egy angol mûkincskereskedõ. Mozgó bázisuk egy kamion, amelynek a hátsó, tanker részében kialakított multimédia-központ a legfõbb támaszuk. Mûholdas kapcsolat, lehallgatás, nyomkövetés számukra nem probléma. Mivel azonban a dákok útvonalát követik végig Magyarországon éppen a csúcstechnika válik feleslegessé.
Tézeusz, Orfeusz, Héraklész - az Argo fantázianevû kopott kisbuszban - és a hozzájuk csapódott újságírónõ nem rendelkezik nyomravezetõ tárggyal, viszont velük van a tudás. Náluk a gyakorlati érzék teljes hiánya okoz fennakadásokat, illetve az újságírónõ, akivel a fiúk enyhén szólva nehezen találják a hangot...  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Kovács Lajos ... Balogh Tibi
Oszter Sándor ... Tejesember
Görög László ... Tézeusz
Ruttkay Laura ... Kun Katalin
Scherer Péter ... Bodri
Nagy Feró ... Pro
Jáksó László ... Sült krumpli
Balogh Ádám ... Tejföl
Bicskey Lukács ... Psycho
Kiss József ... Tyson
Mucsi Zoltán ... Sofõr
Csuja Imre ... Traktor
Geréd Gyárfás ... Svéd
Kókai Zoltán ... Walter
Steiner Kristóf ... Orfeusz
Honti György ... Hercules
Csuha Lajos ... Prof. Garas


fényképezte:
Christoph Vitt

vágó:
Váradi Zoltán

látvány:
Ráczkevy-Eötvös Attila

jelmez:
Parádi Gabriella

zene:
Nemes Csaba

producer:
Balogh Ádám
György Péter
Szekeres Dénes
Árpa Attila