nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Lucky Luke És A Daltonok (2004)
Dalton, Les
Daltons, The

. . . . . . . . . . 4.13
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . .
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 86 perc
nemzetiség:  francia, német, spanyol
műfaj:  vígjáték
eredeti nyelv: francia
formátum: szinkronizált
korhatár minden korosztály látogathatja
tr tr
Hogy sikeresen hajthassák végre a tervezett bankrablást - és Dalton mama is büszke lehessen kicsi fiaira -, a két pitiáner fosztogató lenyúlja a láthatatlanná tevõ csoda-sombrerót. Egy akciódús komédia egyenesen a vadnyugatról.

Joe a legifjabb, Averell a legidõsebb Dalton gyermek. Õk ketten a kegyetlen, embertelenségérõl elhíresült vadnyugat történetének két legkispályásabb gazfickója. Állandó pancserkedésük még saját szeretõ anyjukat is olyannyira felpaprikázza, hogy kiteszi a szûrüket a meghitt családi (tûz)fészekbõl. Eltökélik hát, nem utaznak többé kicsiben, két fivérükkel karöltve kifosztják a gulchi városi bankot - ahol még a pénztásrosok is mesterei a közelharcnak.
Hogyan alakulhatna másképp az eset? Természetesen jól elszúrják a rablást, és a hûvösön kötnek ki. Ám a testvérek a sitten sem tétlenkednek, újabb terven agyalnak. Mexikói cellatársuk elülteti a fülükben egy mágikus erejû sombreró elcsaklizásának ötletét, amelynek viselõjét a fejfedõ láthatatlanná teszi. Joe és Averell megszökik a börtönbõl, és Mexikó felé veszi az irányt, felforgatva a vidéket, bármerre járjanak is. Szüntelen kötekedésüknek köszönhetõen az egyik dél-amerikai faluban sikerül tömegbunyót szítaniuk, a forgatagban pedig lenyúlják a kalapot a vérszomjas bandafõnök, El Fembro fejérõl.
Felszerelkezve a mágikus sombreróval, a Dalton bratyók hazaindulnak Texasba, hogy még egy kísérletet tegyenek a városi bankkal. Nyomukba szegõdik azonban Lucky Luke, aki egy utazó ügynöktõl szerez valamiféle igazságszérumot, és belecsempészi Joe italába. A gyanútlan briganti a szer hatására megvallja Luke-nak a rablás pontos tervét, újabb kalamajkák sorát elszabadítva a beismeréssel...  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Til Schweiger ... Lucky Luke
Eric Judor ... Joe Dalton
Ramzy Bedia ... Averell Dalton


fényképezte:
David Carretero

vágó:
Richard Marizy

látvány:
Olivier Raoux

jelmez:
Charlotte David

szereposztó:
Françoise Menidrey

díszlet:
Cecile Vatelot

producer:
Said Ben Said
Alfred Hürmer
Yves Marmion