nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Az Utolsó Óráig - Hitler Titkárnőjének Visszaemlékezései (2002)
Im Toten Winkel - Hitlers Sekretarin
Blind Spot - Hitler's Secretary

. . . . . . . . . . 7.57
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 6.2
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 90 perc
nemzetiség:  osztrák
műfaj:  dokumentumfilm
eredeti nyelv: német
formátum: feliratos
korhatár 14+
c tr tr
A Bukás - Hitler utolsó napjai c. film záró képsora a Traudl Junge visszaemlékezésébõl készült dokumentumfilmbõl való, amely ezúttal teljes egészében kerül bemutatásra a hazai mozikban.

Traudl Junge 1943-tól a náci birodalom összeomlásáig volt Adolf Hitler egyik személyi titkárnõje. Dolgozott a fõhadiszálláson a Farkasodúban, az obersalzburgi Berghof-ban és a berlini különvonaton. 1944-ben szemtanúja a sikertelen Stauffenberg-merényletnek; a háború utolsó napjait és Hitler öngyilkosságát a Führerbunker-ben, a körbezárt fõvárosban élte át. Hitler Traudl Jungenek diktálta le végrendeletét.
Ebben a filmben nyilatkozik elõször Traudl Junge nyilvánosan az életérõl, vall önmagáról. Beszél müncheni gyerekkoráról, a véletlenekrõl és az életkörülményekrõl, amik elõször Berlinbe "A Führer Kancelláriájába" majd késõbb mint személyi titkárnõt a Farkasodúba vezették.

Beszámol a napi eseményekrõl, amelyek barátságos banalitása abszurd ellentmondásban van a náci hatalom népirtó politikájával és tetteivel.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Traudl Junge ... Önmagaként


fényképezte:
Othmar Schmiderer

vágó:
Daniel Poehacker

producer:
Danny Krausz
Kurt Stocker