nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Fantasztikus Négyes (2005)
Fantastic Four

. . . . . . . . . . 6.74
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5.8
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 123 perc
nemzetiség:  amerikai, német
műfaj:  sci-fi, fantázia, képregény-adaptáció
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár 12+
tr tr
A feltaláló, asztronauta és tudós dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) közel jutott ahhoz, hogy élete álma valóra váljon: ûrexpedíciót vezet egyenesen egy kozmikus vihar közepébe. Azt reméli, hogy az út során fényt deríthet az emberi genetikus kód titkaira, s ezzel az egész emberiség javát szolgálhatja. Amikor a kormány megvonja tõle a támogatását, nagy riválisa, Victor Von Doom (Julian McMahon), a milliárdos iparmágnás a segítségére siet. Von Doom anyagi hozzájárulásának köszönhetõ, hogy nem hiúsul meg Reed terve.
Reed csapatában helyet kap legjobb barátja, Ben Grimm asztronauta (Michael Chiklis), volt barátnõje és Von Doom kutatásainak jelenlegi igazgatója, Sue Storm (Jessica Alba), valamint a nõ öccse, Johnny Storm pilóta (Chris Evans). Az adományozó Von Doom sem akar kimaradni a nagy kalandból, ezért õ is csatlakozik a csapathoz. Az utazás eleinte teljesen eseménytelenül telik, ám Reed egyszer csak észreveszi, hogy a számításokba hiba csúszott, és a kozmikus vihar gyorsabban közeledik a vártnál - perceken belül el is éri õket. Az ûrállomást beborítja a kozmikus sugárzás örvénylõ felhõje, és ez életre szóló következménnyel jár a legénység minden tagjára nézve. A sugárzás megváltoztatja a DNS-üket... és ezzel az egész jövõjüket.
Amikor visszatérnek a Földre, hamar kiderül a változások természete. Reed bármilyen elképzelhetõ formára képes kitekerni és megnyújtani a testét, és ettõl kezdve - a csapat vezetõjeként - a Mr. Fantastic nevet viseli. Sue láthatatlanná tud válni, és erõteret létrehozni, ezért is szólítják Láthatatlan lánynak. Johnny - a Fáklya - tetszés szerint lángba tud borulni és repülni is képes. A legdrámaibb változáson Ben esik át, belõle ugyanis szupererõs, narancsszínû, sziklaszerû teremtmény válik, a Lény. Az együtt elszenvedett tragédiát igyekeznek elõnyükre fordítani, és összetartó csapatként meghiúsítani a szintén megváltozott, immár acélos tekintetû, vasöklû dr. Doom gonosz terveit, melyek New York lakóit fenyegetik.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Ioan Gruffudd ... Reed Richards/Mr. Fantastic
Michael Chiklis ... Ben Grimm/A Lény
Jessica Alba ... Susan Storm/A Láthatatlan Lány
Chris Evans ... Johnny Storm/A Fáklya
Julian McMahon ... Victor Von Doom/Doom Doktor
Kerry Washington ... Alicia Masters
Stan Lee ... Mailman Willie Lumpkin


fényképezte:
Oliver Wood

vágó:
William Hoy

látvány:
Bill Boes

jelmez:
Jose Fernandez
Wendy Partridge

zene:
John Ottman

mûvészeti rendezõ:
Shepherd Frankel
Don Macaulay

szereposztó:
Nancy Klopper
Coreen Mayrs

díszlet:
Elizabeth Wilcox

producer:
Avi Arad
Michael Barnathan
Chris Columbus
Bernd Eichinger
Ralph Winter
Stan Lee