microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Sky Kapitány és a Holnap Világa (2004)
Sky Capitan and the World of Tomorrow
Sky Kapitány és a Holnap Világa
rendezte:
Kerry Conran

írta:
Kerry Conran

. . . . . . . . . . 6.35
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . .
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 106 perc
nemzetiség:  amerikai, angol, olasz
műfaj:  sci-fi, thriller, képregény-adaptáció
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
tr tr


információ:

A film megdöbbentõ hírrel kezdõdik: híres tudósok tûnnek el titokzatos módon, szerte a világon. Hamarosan halálosan félelmetes, óriási robotok jelennek meg s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává, kisvártatva pedig a Hindenburg III nevû, gigantikus léghajó landol az Empire State Building tetején.

E sorozatos rejtélynek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, Joseph Sullivan kapitányt (Jude Law) - a Sky kapitánynak nevezett - bravúros képességû és vakmerõ repülõs tisztet is megnyeri az ügynek.

Polly és Sky Kapitány útjuk során a Himalája hegyláncai között egy robbanószerekkel behálózott, óriási jégbarlang csapdájába esnek, késõbb Shangri-La csendes és nyugodalmas völgyébe vetõdnek, majd rémisztõ repülõ szerkezetekkel keverednek harcba, utóbb sikeresen landolnak a több ezer méter magasságban lebegõ, mozgó léghajóra, és részük van a víz alatti repülés csodálatos élményében is. Céljuk Dr. Totenkopf hollétének felkutatása, mert ez az ördögi elme az értelmi szerzõje a világ elpusztítását célzó õrült tervnek.

Veszélyes missziójukban segít nekik egy csak nõkbõl álló, vízi- és szárazföldi kombinált hadmûveletekre kiképzett század és bátor parancsnokuk, Franky Cook (Angelina Jolie) valamint a mûszaki zseni Dex (Giovanni Ribisi) is. Lehet, hogy Polly Perkins és Sky Kapitány az egyedüli remény bolygónk számára? Vajon idõben megtalálja-e két bátor lélek a ravasz és megfoghatatlan Totenkopfot?

A mintegy 2000 speciális effektet felsorakoztató film 7 éven át készült. A teljes egészében kék háttérrel forgatott film minden egyes képkockáját utólag töltöttek ki digitális módszerrel. Az eddig soha nem látott technikai újításokban bõvelkedõ Sky kapitány és a Holnap Világa igazi filmtörténeti jelentõségû alkotás. A film hangulatában legalább annyira jár Orson Welles nyomdokain, mint amennyire idézi H. G. Wells világát is, miközben tele van provokatív paradoxonokkal. Egy csodálatos kézmûves alkotás, amely teljes mértékben gépen készült. Egy soha nem létezett régi-új világ víziójával kápráztat el minket, egy olyan képzeletbeli, elvarázsolt világgal, mint Óz birodalma, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik.  

bővebb infó
szereplők:
Gwyneth Paltrow ... Polly Perkins
Jude Law ... Joe 'Sky Kapitány' Sullivan
Giovanni Ribisi ... Dex Dearborn
Michael Gambon ... Editor Paley
Ling Bai ... Rejtélyes Nõ
Omid Djalili ... Kaji
Laurence Olivier ... Dr. Totenkopf (archive felvétel, mint Sir Laurence Olivier)
Angelina Jolie ... Francesca 'Franky' Cook kapitány
Trevor Baxter ... Dr. Walter Jennings
Julian Curry ... Dr. Jorge Vargas
Peter Law ... Dr. Arler Kessler
Jon Rumney ... Német tudós
Khan Bonfils ... Hátborzongató
Samta Gyatso ... Félelmetes


fényképezte:
Eric Adkins

vágó:
Sabrina Plisco

látvány:
Kevin Conran

jelmez:
Kevin Conran
Stella McCartney

zene:
Ed Shearmur

művészeti rendező:
Kirsten Conran

szereposztó:
Richard Pagano
Sheila Trezise

producer:
Jon Avnet
Sadie Frost
Jude Law
Marsha Oglesby
Aurelio De Laurentiis
Raffaella De Laurentiis
Robert Gordon