microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Ünneprontók Ünnepe (2005)
Wedding Crashers

. . . . . . . . . . 7.29
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5.2
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 119 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  vígjáték
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
c tr tr
információ:

David Dobkin rendezõ új vígjátékának, az Ünneprontók ünnepének két fõszereplõje, John Beckwith (Owen Wilson) és Jeremy Grey (Vince Vaughn) gyerekkori barátok és üzlettársak, szakmájukra nézve "válásközvetítõk", és van egy remek, mondhatni, egyedülálló tavaszi hobbijuk is: az esküvõi potyázás. Legyen az az esküvõ héber, talján, ír, kínai vagy éppen hindu, a dinamikus duó tagjainak minden alkalomra van egy kézenfekvõ históriája a mellényzsebben, túl kíváncsi belsõ emberek számára. Érdekes módon pillanatok alatt a társaság központjává válnak, persze ennek az az oka, hogy szigorúan alárendelik magukat saját Potyázási Kódexük jól bevált aranyszabályainak. A végcél pedig az, hogy olyan hölgyeket csípjenek fel, akiket már maga a házasság gondolata izgalomba hoz.
Egy újabb igen sikeres potyázási szezon végén Jeremy megkapja a fülest, hogy William Cleary (Christopher Walken) pénzügyminiszter és neje, Kathleen (Jane Seymour) Washington D. C. az évi mondén csúcseseményét, nevezetesen leánykájuk esküvõjét szervezik éppen. John és Jeremy természetesen azonnal beszivárognak a "rendszerbe", és kiszemelnek maguknak két nyoszolyólányt, Claire (Rachel McAdams) és Gloria (Isla Fisher) Clearyt.
A bál javában áll, Jeremy remek technikával elcsábítja Gloriát, Claire barátja, Sack (Bradley Cooper) azonban beleköp John levesébe. John, aki döbbenten észleli, hogy a szó legszorosabb értelmében belezúgott Claire-be, meggyõzi az ódzkodó Jeremyt, hogy a Potyázási Kódex szabályait lábbal tiporva, menjenek el a Cleary klán hétvégi partijára, mi több, meghívásos alapon!
A pompás vízparti birtokon aztán a csábos páros komikus helyzetek sorozatába keveredik a Cleary család kissé hisztérikus tagjainak társaságában, ugyanakkor mindketten komoly tapasztalatokra tesznek szert a szerelem és a párkapcsolatok terén.  
sajtóanyag bővebbenszereplők:
Owen Wilson ... John Beckwith
Vince Vaughn ... Jeremy Grey
Christopher Walken ... Cleary titkár
Rachel McAdams ... Claire Cleary
Isla Fisher ... Gloria Cleary
Jane Seymour ... Kathleen Cleary
Ellen Albertini Dow ... Mary Cleary nagymama
Keir O'Donnell ... Todd Cleary
Bradley Cooper ... Sack Lodge
Ron Canada ... Randolph
Henry Gibson ... O'Neil atya
Dwight Yoakam ... Mr. Kroeger
Rebecca De Mornay ... Mrs. Kroeger


fényképezte:
Julio Macat

vágó:
Mark Livolsi

látvány:
Barry Robison

jelmez:
Denise Wingate

zene:
Rolfe Kent

művészeti rendező:
Kevin Constant

szereposztó:
Lisa Beach
Sarah Katzman

díszlet:
Garrett Lewis

producer:
Peter Abrams
Robert L. Levy
Andrew Panay
Richard Brener
Guy Riedel