nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Kívül Tágasabb (2005)
Don't Come Knocking

. . . . . . . . . . 6.24
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4.9
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 122 perc
nemzetiség:  német, amerikai
műfaj:  dráma, művész-film
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
c tr tr
A jobb napokat is megélt Howard Spence (Sam Shepard) fiatalon western filmek sztárjaként élte életét, most, 60 évesen drogokkal, alkohollal és könnyûvérû, fiatal lányok szerelmével táplálja lankadó életkedvét, hogy elmeneküljön a fájdalmas valóság elöl: már csak ócska kis mellékszerepek maradtak számára. Kiábrándultságától vezérelve, filmbéli lova hátán meglép egy éppen folyamatban lévõ forgatásról ellehetetlenítve ezzel kollégái munkáját. Távollétében azonban a káosz egyre csak növekszik, rendezetlen biztosítási ügyei miatt még egy magándetektív (Tim Roth) is nyomoz utána.
Útja a nevadai Elko városába vezet, 80 éves édesanyjához (Eva Marie Saint), aki nagy szeretettel de még mindig kisfiúként bánik az idegösszeroppanás határán lévõ fiával.
Howard megtudja édesanyjától, hogy húsz évvel ezelõtt egy fiatal nõ érdeklõdött holléte felõl, aki valószínüleg azért próbálta vele felvenni a kapcsolatot, mert teherbe esett tõle. A férfi teljesen megdöbben attól a feltételezéstõl, hogy él valahol egy felnõtt gyermeke.
Elindul a huszonöt évvel ezelõtti film forgatási helyszínére; a Montana-ban lévõ Butte városába, ahol filmes karrierje kezdõdöt és ahol megismerkedett Doreennel (Jessica Lange), aki azóta is egy kopott kis kávézó pincérnõje. Kiderül, hogy Doreennek van egy húsz év körüli fia Earl (Gabriel Mann). Howard és Earl találkozása durva és felkavaró. A fiú teljesen elutasítja eddig ismeretlen apja közeledését, aki húsz év múltán lép be az életébe. A balszerencsés találkozástól elszomorodva Howard ismét arra az elhatározásra jut, hogy tovább kellene lépnie, ám a semmibõl hirtelen egy fiatal lány tûnik fel; Sky (Sarah Polley) kinek felbukkanása új fordulatokat vesz...