nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Dominó (2005)
Domino

. . . . . . . . . . 6.66
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4.2
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 127 perc
nemzetiség:  francia, amerikai
műfaj:  akció, életrajzi
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 16+
tr tr
Lawrence Harvey, az elismert színész és Sophie Wynn (Jacqueline Bisset), az egykori modell leányaként, Domino Harvey (Keira Knightley) a felsõ tízezer világába született - egy olyan miliõbe, amely egyáltalán nem érdekelte õt. Már kora gyermekkorában fellázadt a konvenciók és a divatos nagyvilági élet kellékei ellen. Felnõttként a modellek világába tett röpke kiruccanása során elõtte felvillanó végletek is eltörpültek saját fékezhetetlen, vad kalandjai mellett. Semmi nem tudta oltani izgalmak iránti szomját egészen addig, amíg bele nem botlott egy fejvadász-tanfolyamba. Sophie legnagyobb rémületére és megdöbbenésére, Domino nem csupán ebbe a munkába szeretett bele, hanem társaihoz is annyira kötõdött, hogy lassan ez a közösség lett a családja.
Ez az a pont, ahol történetünk, ez izgalmakkal és feszültséggel vibráló akció-thriller a kezdetét veszi...
Domino megtalálja igazi hivatását, és csatlakozik ahhoz a kemény csapathoz, amelynek tagjai között van Domino fõnöke, az egykori fegyenc, Ed Mosbey (Mickey Rourke), ez a vadállatian kegyetlen, ugyanakkor nagyszabású figura, Choco (Edgar Ramirez), a maga faragatlanságában vonzó latin férfi, Domino titkos imádója és Alf (Rizwan Abbasi), egy afgán menekült, aki a robbanóanyagok megszállott szakértõje. Szokatlan egy négyes-fogat, annyi szent, de egymásra hangolt, összecsiszolt stílusukkal nagyon ütõs egy csapat! Rövidesen õk lesznek Los Angeles legsikeresebb, hogy ne mondjuk hírhedt fejvadászai. És hol lehetne jobban fitogtatni valakinek a tehetségét, minta televízióban?
Amikor Mark Heiss (Christopher Walken) producer azzal az ajánlattal keresik meg a fejvadászokat, hogy legyenek egy új televíziós valóság-show szereplõi, õk elvállalják. Onnantól a tv-stáb követi õket véres akcióik helyszíneire.
Egy bizarr fordulatnak köszönhetõen a fejvadászok hamarosan életük legveszélyesebb megbízatásukat végzik. Domino és a team váratlanul egy bonyolult FBI nyomozás részévé válik, ám a baljós elõjeleket nem veszik komolyan...

Domino Harvey. Okos. Merész. Kihívó, dacos, fékezhetetlen és veszedelmes. És persze gyönyörû. Ez a film az õ életének igaz története... vagy valami ahhoz hasonló. Domino Harvey 2005. június 27-én este halt meg Los Angeles-i otthonában. 35 éves volt.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Keira Knightley ... Domino Harvey
Mickey Rourke ... Ed Mosbey
Edgar Ramirez ... Choco
Jacqueline Bisset ... Sophie Wynn
Christopher Walken ... Mark Heiss
Mena Suvari ... Kimmie
Tabitha Brownstone ... Kicsi Domino, 8 évesen
Julian Berlin ... Egyetemista lány


fényképezte:
Daniel Mindel

vágó:
Tony Ciccone
William Goldenberg
Christian Wagner

látvány:
Chris Seagers

zene:
Harry Gregson-Williams

mûvészeti rendezõ:
Drew Boughton

szereposztó:
Denise Chamian

díszlet:
Nancy Nye

producer:
Skip Chaisson
Samuel Hadida
David Hadida
Victor Hadida
Tony Scott
Peter Toumasis
Barry Waldman