nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Nesze Neked, Pete Tong! (2005)
It's All Gone Pete Tong
Nesze Neked, Pete Tong!
rendezte:
Michael Dowse

írta:
Michael Dowse

. . . . . . . . . . 8.89
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . .
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 90 perc
nemzetiség:  kanadai, angol
műfaj:  vígjáték
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 16+
tr tr
Frankie Wilde, ez az egyedülálló, zseniális tehetséggel megáldott személyiség, az egyik legmenõbb DJ. Mikor a filmben elõször látjuk, a szupersztárok fényûzõ életét éli Ibizán: siker, hipermodern villa, bombázó feleség, whiskey és drog, amennyi csak belefér. Õ az élet császára, mikor hirtelen szörnyû tragédia éri: veleszületett hallási rendellenessége szédületes gyorsasággal rosszabbodik. Miközben az ibizai fõszezon a legnagyobb lendületben tombol körülötte, ennek a hallásából élõ embernek csak az egyik füle funkcionál, az is csak 20%-osan. Hallása olyan gyorsan romlik, hogy Frankie heteken belül teljesen megsüketül, és így képtelen keverni, azaz képtelen a munkáját ellátni. A rajongók hamar elfordulnak tõle, a lemeztársaság ejti, a bombázó feleség a legjobb barátjával lelép, a menedzsere felmondja vele a szerzõdést.

Frankie a depresszió mélységes bugyraiba zuhan, és így begubózva próbál nem tudomást venni a bajokról. Egyetlen barátja, a kábítószer lassan az õrületbe kergeti. Vajon ki tud-e mászni Frankie ebbõl a szakadékból, vajon le tudja-e gyõzni az õt üldözõ démonokat? Képes lesz-e hallás nélkül is érezni a zenét, és visszaszerezni a régi dicsõséget? Egyáltalán vissza akarja-e szerezni?

A Nesze neked, Pete Tong! címû film - melyben feltûnik az önmagát alakító híres DJ, Pete Tong is -, Frankie Wilde, a világhírû DJ igaz történetét mutatja be. A vígjátéki elemeket is tartalmazó filmdráma megindító példa arra, hogy egy tragikus fordulat mennyire át tudja formálni egy ember személyiségét, mennyire hozzá tudja segíteni ahhoz, hogy meglelje belsõ nyugalmát, s ezáltal egy, a korábbinál is teljesebb életet éljen.


szereplők:
Paul Kaye ... Frankie Wilde
Beatriz Batarda ... Penelope
Kate Magowan ... Sonja
Mike Wilmot ... Max Haggar
Neil Maskell ... Jack Stoddart
Monica Maja ... Charlize Bondo
Pete Tong ... Önmagaként
Ron Lloy Hugh ... Marvin Sallis
Dan Antopolski ... Eric Banning
Tim Plester ... Brent Tufford
Paul Spence ... Alfonse
David Lawrence ... Horst


fényképezte:
Balazs Bolygo

vágó:
Stuart Gazzard

látvány:
Paul Burns

jelmez:
Ita Murray

zene:
Graham Massey

mûvészeti rendezõ:
Emily Straight

szereposztó:
Sam Chandley

producer:
Allan Niblo
James Richardson