nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Hideg Csontok (2005)
Fragile

. . . . . . . . . . 7.11
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 100 perc
nemzetiség:  spanyol
műfaj:  dráma, thriller
eredeti nyelv: spanyol
formátum: feliratos
korhatár 16+
c tr tr
Üvegcsontnak hívják azt a ritka genetikai betegséget, amelynek következtében állandó és szabályozhatatlan repedések keletkeznek a csontban. A rettegés háza rendezõjének izgalmas misztikus thrillerje erre a különös jelenségre keres magyarázatot az ünnepelt amerikai színésznõ, Calista Flockhart fõszereplésével.
Egy ódon gyermekkórház bezárni kényszerül kapuit. A személyzet éppen elhagyni készül az épületet, mikor egy vasúti szerencsétlenség betegeinek elhelyezése miatt néhány napot mégis szolgálatban kell tölteniük. Amyt (Calista Flockhart), a fiatal amerikai nõvért bízzák meg a feladattal, hogy legyen úrrá a helyzeten.
Amy hamarosan különös dolgot fedez fel a gyermekkórházban... a gyerekek idegesek és félnek. Valami felfoghatatlan, valami láthatatlan tartja õket rettegésben. Valami, vagy valaki - telve fájdalommal és gyûlölettel. A gyerekek csak "géplányként" emlegetik azt a láthatatlan lényt, aki a második emeleten lakozik, azon a szinten, amit negyven évvel ezelõtt bezártak, és a bejáratát is bedeszkázták.
A lény jelenléte egyre nyilvánvalóbb és agresszívebb. A kórház folyosóin, az árnyékban megbújva állandó félelemben tartja a gyerekeket... Ahhoz, hogy a titok végére járjon, és megvédje a gyerekeket, Amynek nemcsak saját félelmeivel kell szembe szállnia, de a kórház maradék személyzetével is, mert õk nem hajlandók tudomásul venni a nyilvánvaló igazságot, amely sokkal sötétebb, és jóval veszélyesebb, mint azt bárki gondolná...  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Calista Flockhart ... Amy
Yasmin Murphy ... Maggie
Elena Anaya ... Helen
Gemma Jones ... Mrs. Folder
Richard Roxburgh ... Robert
Colin McFarlane ... Roy
Michael Pennington ... Marcus
Daniel Ortiz ... Matt


jelmez:
Patricia Monné

zene:
Roque Banos

mûvészeti rendezõ:
Alain Bainée

szereposztó:
Wendy Brazington

producer:
Julio Fernández
Joan Ginard
Albert Martinez Martin