nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
A Testőr (2006)
Sentinel, The

. . . . . . . . . . 6.00
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5.9
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 108 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  krimi, thriller
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
tr tr
A megnyerõ külsejû és kollégái által szakmailag nagyra tartott Pete Garrison (Michael Douglas) pályája meredeken ívelt felfelé: most õ szavatol a First Lady (Kim Basinger) biztonságáért. Társa és barátja, Charlie Merriweather finoman a tudtára próbálja adni, hogy egy kellemetlen és igen bizalmas információt szeretne vele megosztani. Mielõtt azonban erre sor kerülhetne, Merriweathert, holtan találják saját lakásában. Az ügy felderítését a titkosszolgálat legjobb nyomozójára, David Breckinridge-re (Kiefer Sutherland) bízzák, aki mellesleg Garrison pártfogoltja, sõt egyik legjobb barátja - legalábbis mostanáig az volt. Garrison és Breckinridge nemrég összerúgták a port, mivel Breckinridge - tévesen - azt hiszi, hogy Garrisonnak viszonya van az õ volt feleségével.
Jill Marin (Eva Longoria), a makacs, szemtelen és ambiciózus fiatal ügynöknõ, aki most fejezte be (remek eredménnyel) fõiskolai tanulmányait, élete elsõ terepmunkájára érkezik. Azt kéri, hogy Breckinridge csapatába osszák be, mert Garrison, aki az akadémián tanára volt, azt mondta neki, hogy Breckinridge a legjobb nyomozó az egész ügynökségen.
Úgy tûnik, az elnök ellen merénylet készül, és a hiba a rendszerben van: áruló lapul a titkosszolgálat munkatársai közt. Garrison, Breckinridge és Marin hárman állnak neki ennek a belsõ nyomozásnak, amilyen még nem volt az intézmény 141 éves történetében.
A gyanú végül Garrisonra terelõdik, aki késõbb azzal szembesül, hogy iszonyatosan nehéz tisztára mosnia a nevét, mert valaki szándékosan rossz hírét kelti. Az árulónak bélyegzett Garrison nem adja fel - oldalán bajtársaival, Breckinridge-dzsel és Marin-nel, megpróbálja kézre keríteni az igazi árulót és megmenteni az elnök életét.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Michael Douglas ... Pete Garrison
Kiefer Sutherland ... David Breckinridge
Eva Longoria ... Jill Marin
Martin Donovan ... William Montrose
Ritchie Coster ... The Handler
Kim Basinger ... Sarah Ballentine, a First Lady
Blair Brown ... Nemzetbiztonsági tanácsadó
David Rasche ... Ballentine Elnök
Kristin Lehman ... Cindy Breckinridge
Raynor Scheine ... Walter Xavier
Chuck Shamata ... Overbrook Igazgató


fényképezte:
Gabriel Beristain

vágó:
Cindy Mollo

látvány:
Andrew McAlpine

jelmez:
Ellen Mirojnick

zene:
Christophe Beck

mûvészeti rendezõ:
Halina Gebarowicz
Rocco Matteo

szereposztó:
Robin D. Cook
Avy Kaufman

díszlet:
Carolyn 'Cal' Loucks

producer:
Michael Douglas
Marcy Drogin
Arnon Milchan
George Nolfi