nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Puskás Hungary (2009)
Puskás Hungary

. . . . . . . . . . 7.00
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 7.5
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 123 perc
nemzetiség:  magyar
műfaj:  életrajzi, dokumentumfilm, sport
eredeti nyelv: magyar
korhatár 12+

c  cikk 1  |  cikk 2 tr tr
A filmben a világ legnépszerûbb játékának, a 20. század kultúráját nagyban alakító futballnak a misztikus alakjáról lesz szó, akinek a sorsán keresztül ráadásul kirajzolódik a Magyarország és a világ megrázóan fordulatos 20. századi történelme, olyan kulcspillanatokkal, mint a II. világháború, az 1956-os forradalom, a hidegháború és a vasfüggöny leomlása.

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva õrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon... Olyan világsztár, aki egész életében - politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül - mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Igazi öntörvényû mûvész, szikrázóan szellemes mókamester, szeretnivaló népi hõs, akire ugyanakkor folyamatosan ránehezedik családjának, népének, tragikus sorsa, amelyet a maga módján cipelnie kell. Ebben benne van a sváb családjára leselkedõ kitelepítés veszélye, az ötvenes évek végletes viszonyai, az emigráció lelki nyomorúsága és szorongásai, s mindez úgy, hogy ösztönös intelligenciája folytán tudja, hogy õ Mr. Magyarország, ezért mindig, minden pillanatban ennek megfelelõen kell viselkednie.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Puskás Ferenc ... Önmagaként
Puskás Erzsébet ... Önmagaként
Michel Platini ... Önmagaként
Franz Beckenbauer ... Önmagaként
Pele ... Önmagaként


fényképezte:
Tóth Zsolt

zene:
Dés László

producer:
Hollósi G. Zsuzsanna
Varga Gábor