nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Hihetetlen Utazás (2009)
Turtle: The Incredible Journey
Hihetetlen Utazás
rendezte:
Nick Stringer

írta:
Melanie Finn

. . . . . . . . . . 6.67
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 7.5
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 81 perc
nemzetiség:  angol, osztrák, német
műfaj:  természetfilm
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár minden korosztály látogathatja
c tr tr
8 000 km a Föld körül

A Hihetetlen Utazás a természet egyik legrendkívülibb utazását mutatja be egy ál-cserepes teknõs életén keresztül, amint a természet szavát követve elindul a felmenõi útján. Fõhõsünk Florida partjainál született, majd meglovagolva a Golf áramlatot az Északi-sarkkörig, onnan átúszva az egész Atlanti óceánt egészen Afrikáig, visszatér oda, ahol született. De a nagy számok törvénye rá is érvényes, mindössze 10.000-bõl 1 teknõs éli túl ezt az utazást...

Ennek a csodálatos teremtménynek sok veszéllyel kell szembenéznie útja során: a testvéreit elveszíti a Sargasso tengerben, farkasszemet kell néznie a mélység lakóival, és majdnem meghal egy halász kezeiben. Vele együtt tanúi lehetünk az élet virágzásának és pusztulásának egyaránt: ámbrás cetek és makrélafelhõk csapnak össze egymással, mély és erõteljes változások történnek az óceánokban, a halak eltûnnek, a tengerszint emelkedik, így azok a partszakaszok, ahol a teknõsök tojást raknak is veszélybe kerülnek.

Ez a film egy látványos természettörténeti kaland, amely egy teknõs küzdelmeit mutatja be, hogy egy újabb generációjának adjon esélyt az életre.

A film érdekessége még, hogy amíg egy átlagos természetfilm forgatásánál az élõlények reagálnak a kamera alapzajára, a stáb lélegzésére, addig itt a legújabb HD kamerák segítségével a forgatás zavaró hatásait teljesen minimalizálni tudták, így az állatok a lehetõ legtermészetesebben viselkednek a felvételeken. A film rendezõje, Nick Stringer számos díjat kapott az általa használt innovatív technikával készült filmjeiért.
Narráció: Kubik Anna