nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Az Ördög Prada-t Visel (2006)
Devil Wears Prada, The

. . . . . . . . . . 7.42
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 6.75
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 109 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  vígjáték, romantikus
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
c tr tr
Ahogy a New York-i divat szédületes világában, ahol a stílusok, ruhaméretek napról napra változnak, úgy a divat szentélyében, a Runway Magazine-nál is zajlik az élet: karrierek ívelnek fel és törnek derékba. Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnõje, akinek ápolt kezeitõl retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tûr meg útjában, ha tervei kivitelezésérõl van szó, tökéletesen ellenõrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Akiben van egy cseppnyi önérzet, az nem bírja ki ezeket a megaláztatásokat... mégis New York-i nõk milliói meghalnának azért, hogy itt dolgozhassanak.
Miranda új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway) a frissen végzett fõiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó "haute couture" ruhájú, szupermodell alakú, körömcipõben tipegõ díváknak. Amikor Andy belép a szerkesztõségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése. Andy az utolsó próbatétel elõtt áll: a tetõtõl-talpig Prada kosztüm fõnöknõ elõtt.
Miranda rengeteget forog a divat világában, de nem sikerült eddig egy jó asszisztenst találnia. Andy tökéletesen alkalmatlan a munkára, de van benne valami, ami a többiekben nincs: nem tud veszíteni.
Ahhoz, hogy tökéletes munkatárs legyen, Miranda képére kell formálnia magát. Hamarosan, a barátja legnagyobb rémületére, megtanul úgy beszélni és járni, ahogy bárki a cégnél, és nem keveri össze Dolcét Gabbanával. Egyre inkább úgy látja a világot, mint Miranda. De rájön, hogy bár Miranda élete csodálatos, de nagyon magányos is: a nagy siker sokszor nagy áldozattal jár.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Meryl Streep ... Miranda Priestly
Anne Hathaway ... Andy Sachs
Emily Blunt ... Emily
Stanley Tucci ... Nigel
Adrian Grenier ... Nate
Tracie Thoms ... Lilly
Rich Sommer ... Doug
Simon Baker ... Christian Thompson
Daniel Sunjata ... James Holt
Jimena Hoyos ... Lucia
Gisele Bündchen ... Serena


fényképezte:
Florian Ballhaus

vágó:
Mark Livolsi

látvány:
Jess Gonchor

jelmez:
Patricia Field

zene:
Theodore Shapiro

mûvészeti rendezõ:
Anne Seibel
Tom Warren

szereposztó:
Ellen Lewis

díszlet:
Lydia Marks

producer:
Wendy Finerman