információ:
A legendás Paul Bocuse által alapított Bocuse d'Or-t 1987 óta minden második évben megrendezik. Olyan eseménye ez a nemzetközi gasztronómiának, mint a sportnak az olimpia. A két nap alatt 24 szakács, számos nemzet küldötte méri össze a tudását. Öt és fél órája van minden versenyzõnek arra, hogy elkészítsen az elõre megadott fõ alapanyagokból egy ételsort. 2007-ben ez a halibut nevû halfajta, a csirke - a híres bresse-i csirke -, és a királyrák volt. A halat a királyrákkal kellett párosítani, és a csirke külön szerepelt, ezen kívül még három köret elkészítése is kötelezõ volt, de azokat már a szakácsok fantáziájára bízták. 2006 hispán bajnoka, Jesus Almagro volt a nyilvánvaló választás a spanyolok részérõl. Csak a napi fárasztó tréningek adhatják azt a reményt, hogy képes lesz helytállni a versenyen és dicsõséget hozni hazája gasztronómiájának. Almagro nem egy arrogáns, önhitt alak, aki félistennek képzeli magát a konyhában, hanem kemény munkása, robotosa a konyhának. Óriási türelemmel és alázattal tûri spanyol kollégáitól és a korábbi Bocuse d'Or versenyzõktõl a kíméletlen kritikát, de nem bírja a feszültséget, a közönség bíztatása sem kíméli meg attól, hogy a nagy versenyen könnybe lábadjon a szeme a frusztráció és reménység vegyes érzésétõl...
Jose Luis López-Linares rendezõ Carlos Saura operatõreként írta be magát a filmtörténetbe. Elsõ rendezése, A Csirke, a Hal és a Királyrák a világ elsõ gasztronómiai thrillere.
bővebb infó