microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2012-05-31

Hófehér és a Vadász

előre lányok, előre !:)


A tinédzserek képviselik a legvadabb, legbeindultabb vásárlóerőt, ha valamire szemet vetnek, mert a többieknek már van, akkor pénz nem számít (a szülők fizetnek). A szórakoztatóipar éppen ezért kitüntetett figyelemmel tekint a tinikre - és nemcsak reklámok, tv show-k (ahol befutnak és megasztárok lesznek belőlük), de direkt tiniknek készült mozifilmek is ezerrel halásszák a tiniket (16-22).

A Hófehér a direkt tinilányokat célzó Alkonyat sorozat sztárlányával, Kristen Stewart-tal operál. Vicces látni, ahogy egy egész új sztár-generáció felnőtt hirtelen - lásd a kedvesen mosolygó Anna Kendrick immár csatlakozott a felső 1%-hoz, és 1 millióért vásárolt házat Beverly Hills-en.



Öröm látni, ahogy így befut valaki, a sok tinilány nyilván valahol úgy éli ezt meg, hogy Anna helyettük is részesül a szupergazdagok kiváltságos életéből. Vannak persze olyan színészek, akik nem költenének egy milliót egy Beverly Hills-i házra, mint az angol Bill Nighy, aki nemrégiben 8 millió dollárt adott a szegénységgel harcoló alapítványoknak (pedig az okos és jólelkű 60-as férfi nem is keres olyan sokat, mint egy tinisztár).

 

A film tipikus fantasy, hiányzik belőle az olyan koncepció, mint amilyen az Avatarban van, de még a Gyűrűk Ura átgondoltságát sem éri el. De kit érdekel ?:))) Nézhető. Pont olyan, mint egy átlag DJ show-ja, a nép időnként beindul, táncol, aztán meg kivár, és vár a menetrendszerű ütemsűrűsödésre, fények villognak, stb - szóval megy a show, és kész. Elkezdődik, harc, háború, aztán jön Charlize Theron, mint gonosz királynő, röviden banya. Ezt követi egy kis Báthory Erzsébet-es rész (16 éven aluli gyerekek remélhetőleg nem nézik meg), majd végre jöhet az erő, a várva várt erdő.

 

Minden kihalt, kiégett - ezt a legkönnyebb megrajzolni komputerekkel. Itt bujkál Hófehér, folyamatosan olyan szexi szájtartással, mintha szipogna - Kristen Stewart tudja, mitől döglik a légy, tudja, milyen arcjátékkal veheti le lánytársait a lábukról. Egyébként tényleg szép és aranyos lány, mindössze a rajongást és az istenítést találjuk túlzásnak, amúgy semmi baj vele, egy igazán helyes lány (egyébként gondolj bele, nem butaság valakit azért imádni, ahogyan kinéz ?:)))

 

A sztorit annyiban keverték meg egy kicsit, hogy beletettek egy testvért, a királyfiból pedig vadászt csináltak .))) Összesen egyébként 2db testvért is beletettek, fekete oldalon Charlize Theron-nak is lett egy tesója.

Nos, igen, ha nem mondtuk volna, a film brutál primitív módon duális rendszerű, feketék szemben a fehérekkel. Charlize Theron (akit egyébként a Két Nap a Völgyben miatt maximálisan mint "fehér" színben játszó bombázót ismertünk meg) neve Ravenna (raven = Holló, bár ez nyilvánvaló, és kivételesen nem az olasz városra utal a név :)).

Ami a duális világképet illeti, mindenkinek, minden lánynak azt tanácsoljuk, hogy inkább egy jóga órára fizessenek be - az használ,épít, sőt, még "a duális gondolkodás mocsarából" is segít elindulni kifelé .) Amúgy persze mindenki arra költi a pénzét, azzal tölti az idejét, amivel kedve tartja.

 
Mielőtt Hófehér találkozna a "törpékkel"
(akiket ezúttal nem illendő törpéknek nevezni, a Csapnivaló c. filmben ezt megtanultuk :)). Mellesleg nem lesz se Szende, se Szundi, senki. A klasszikus törp-nevek el sem hangzanak. Hófehér pedig nem fog főzni rájuk, helyette harcba vezeti őket. Jól. (:)))) A törpök előtt lesz még két tétel a szimfóniában, egy virágzó erdős rész, egy csodaszarvassal - teljesen jelentés nélküli, mesterséges, buta katarzist erőltető módon - a kígyók és a teknősök nyálkás, hideg bőrfelszínét puha zöld moha borítja - hogy senkit ne zavarjon a hüllőbőr a természet-jelenet élvezetében .) Ezután még lesz egy nő-város, a sok-sok "csúnya" nővel, akik megvágták saját arcukat, hogy ne vadássza le őket a dühöngő Charlize. Végül is jó taktika.

 

Körülbelül így, ilyen lazán s könnyedén halad előre a komputer-generált térben játszódó "fantazi". A csaj tényleg szép és helyes, szóval, egy átlagos tinilány számára élvezetes lehet ... ha belemegy a játékba .)) Nekünk persze nem tetszett - de ez más kérdés. Mi nem szeretjük a valóságtól elrugaszkodó, öncélú vizuális tripeket, de ezzel nyilván sokan nem lesznek így .)) Sebaj, nagy kockázat nincs, mindenki hajszál pontosan tudja előre, hogy nagyjából (99%-ig) milyen élményt fog kapni ... Aki tehát kedvet érez, nem beszéljük le, mert a film tényleg nem átverés, hanem pontosan az, amire a néző számít ...

-jepe-
2012-05-31

Címkék: Anna Kendrick, Kristen Stewart, Charlize Theron



:::::::
  LÁSD: Hófehér és a Vadász info-file
:::::::  (Snow White and Huntsmen 2012.)