microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: szocio -> társadalom, média, nők, demokrácia

2024-06-10

Donáth Anna butasága – és szépsége és okossága

lemondani? ne mááár!


Az, hogy a Momentum nem kapta meg a szükséges szavazat mennyiséget Donáth Annára, nem kudarc. Így működik a választásnak ez a verziója, amikor óriási a tét, és a cél (a prioritás a szavazóknál) az, hogy a választás egyáltalán sikerüljön… azaz, hogy Karácsony Gergely győzzön…

illustration

Donáth Annának nem szabad lemondania. Az eddigi legsikeresebb Momentum kampány főszereplője, alanya, arca, frontembere. Az, hogy a pártja nem kapta meg a szavazatok minimumát Annára, nem meglepő, és nem Anna hibája. Mondok egy ellenpéldát: LMP 2014-ben:

Mivel mindenki tudta, hogy a Fidesz borítékolhatóan győzni fog, a másodlagos párt preferenciák totál felerősödtek. Azaz, a szavazók azon filóztak, hogy ki a legszimpatikusabb. Egy zöld pártra szavazni sikk volt, példának okáért. Az LMP akkor a legkisebb gond nélkül be is futott. Még az EP szavazatai is összejöttek – pedig volt olyan képviselő, aki kudarcra számítva nem is akart részt venni a választás végi csoportképben, és csak akkor gondolta meg magát, amikor az LMP mégis bejutott, az EP-be is.

Donáth Anna este pontosan fordított. Ádáz küzdelem zajlott, illetve, bocsánat: harc, háború. Orbánék nem játszanak demokratikus játékokat, mindent elkövetnek, és mindent letagadnak, és bármit megcsinálnak. Visszaélésszerűen vesznek részt a demokráciánkban 1998 óta. Karácsony Gergely totál naiv volt – bár okos, számított erre a primitív cselre, és mondta is, hogy az Alexandra nevű fideszes nő vissza fog lépni a fideszes Vitézy javára.

illustration

 

Donáth Anna messze a legszimpatikusabb jelölt volt mindenki közül, oké, az egy darab Karácsony Gergelyt nem számítva :) A Momentum imag-e soha nem volt ennyire jó, és most ő volt az image, szó szerint. A LILA szín és az ő haja tökéletes volt. Tovább megyek: a neve is! Anna! Donáth! Tökéletes. Egy barátommal beszélgettem – nem írom le a nevét, mert az az igazság, hogy az unokatestvérem, és ugyanaz a neve, mint az enyém :) –, és mondta, hogy hát a Momentumos lány nemcsak jó jelölt, de egyáltalán nem nevezhető előnytelen kinézetűnek :) Jót mosolyogtunk :) De tény, illetve: és tény, hogy a reklámok mindent szép lányokkal adnak el. Szép és üres arcokkal. Donáth Anna azonban csomó interjút is adott, és tudvalevő, hogy nem egy csinibaba, hanem egy hús-vér, fiatal nő, aki szép és nagyon okos egyszerre.

illustration

Az okos lány, okos (fiatal) nő image csak a Momentumra jellemző (és később majd a TISZA pártra is az lesz, természetszerűen). A Fidesz alkalmaz jó kinézetű nőket, lásd az említett Alexandrát, de ő még szóvivő is volt, a hazugságok gigantikus hullámainak tetején szörföző kormánypárt megbízásában – ami a legellenszenvesebb személlyé tette a hazudozás miatt, ami a pártjára jellemző.

Sehol nincs okos fiatal nő, csak a Momentumban. Nem is tudom egyébként, hol máshol keresnénk… Amúgy természetes, hogy először a fiúk kerülnek az előtérbe. Fekete-Győr András ilyen ‟első arc” volt, de feleannyira nem tett jót a Momentum image-ének, mint Donáth Anna.

Aztán itt van Orosz Anna, dettó nagyon szép, és nagyon okos. Hogy mit jelent az okosság politikusoknál? Azt, hogy gyönyörűen fogalmaznak. Végig tudnak vinni tök hosszú és izgalmas gondolatokat, mi pedig értjük, és azt mondjuk, ja, tényleg! Felismerésszerűen! Az intelligencia minden másodpercben nemhogy megnyilvánul, de domináns élmény a média néző / olvasó számára.

illustration

Donáth Anna lelépése nonszensz. Ez a kampány egy csodálatos mérföldkő a Momentum életében. Volt egy választás, ahol Gyurcsány és pártjai ott voltak mindenütt, és nélkülük az arénába lépni életveszélyes volt. A Momentum mégis felvállalta a függetlenséget. Ez a csodálatos függetlenség, amit a jövőben minden alkalommal meg fogunk hálálnia momentumnak – én magam csak 1 vagy 2 helyen jelöltem be Momentumot az 5-ből, mert Karácsony Gergelyre koncentráltam, minden idegszálamat megfeszítve. A TISZA pártot, a kedvencemet (másik) egyszer sem. Ez sem fog még egyszer előfordulni. De a lényeg: a Momentum tiszteletet érdemel a függetlenségéért, mondjuk ki, a régi ellenzéktől való függetlensége deklarálásáért! A MOMENTUM új ellenzék. A TISZA Párt mellett a legújabb párt. Donáth Anna ehhez az image-hez tartozik, az Európaisággal együtt. Őrültség lenne bármilyen formában lemondani róla!

illustration

Mellesleg, a plakát kampány tökéletes volt, még egy olyan fideszes kisvárosban is, mint Sátoraljaújhely, Donáth Anna, azaz, a Momentum plakátjai a megfelelő helyeken a megfelelő méretben voltak jelen, és mindenhol, a fideszes megszállók humánus ellenpontjaként. A percepció a városban sétálva az volt, hogy ja, igen, a Fidesz mindenütt, mint anno a Kádár rendszerben, de ott van Donáth Anna és Európa, és a Momentum gyönyörű "lila" színe.

 

-jepe-
2024-06-10

Címkék: Momentum, Karácsony Gergely, Donáth Anna, Orosz Anna, Fekete-Győr András