microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: OR -> ORendszer, hétköznapi valóság

2024-06-14

B-terv: a fidesz-offenzíva második (s a többi) vonala

GYŐZNI KELL!


Rengeteg fontos és izgalmas téma van, amin érdemes gondolkodni, és írni is róla, de ha kitör egy háború, az felborítja a megszokott rendet, még a rendetlenségben is… Ami az önkormányzati- / EP választásokkal beindult, azaz, kitört, minden figyelmet megérdemel, és meg is követel. A fidesz-offenzíva, ami kibontakozik, egy katasztrófa első képe…

illustration

Amikor pár napja Karácsony Gergely került ki győztesen a budapesti főpolgármester választásból, még örültünk, és isteni szerencsének tekintettük, hogy így alakult, és nem a Fidesz, bocs, az “LMP” jelöltje, Orbán Viktor közeli ismerőse (nem unokaöccs, és talán rokonnak sem nevezhető, de ott van), Vitéz Dávid győzött. Akkor azt hittük, ha egy választásnak megvan az eredménye, akkor megvan az eredmény, a vesztes gratulál a győzteseknek, és az élet megy tovább. De mint láttuk, nem így lett.

Oké, de mi az, ami történt?

Régi, eldugott, megkopott emlékképek sejlenek fel, 2002 tavaszáról, amikor a várakozásokkal ellentétben nem a már akkor arrogánsnak tartott Orbánék győztek a választásokon. Óriási volt az öröm, de nem tartott sokáig, mert Orbánék elkezdték újraszámoltatni a szavazatokat, és fenyegetőzni, hogy ez még nem eredménye, majd kiderül, ki nyert valójában. Egy veszett rezsim visítozása zajlott. De végül mégis Medgyessy Péter lett a kormányfő, és nem “Viktor”, ahogy a fideszesek utaltak rá (akkor még nem viselte a főnök nevet).

Az a csönd és nyugalom, ami akkor Magyarországra borult, a szó legpozitívabb értelmében, egész egyszerűen álomszerű volt. Hamarosan jött az EU-hoz való csatlakozás. Magyarország végre csatlakozhatott Európához. Tegyük hozzá, amint az megtörtént, kezdődött a Gyurcsány-fejezet. A békeidő lényegében eddig tartott.

De nemcsak Gyurcsány és a hatalom liberálisnak meg bal-liberálisnak nevezett csoportjai indultak be. Orbán dettó egy új hadjáratba kezdett, aminek indítéka és mottója a BOSSZÚ volt. A hálózatos rendszer, központi koordinációval már 2006-ban is majdnem sikeresnek bizonyult. Az MSZP-sek igazi anti-demokratákként röhögtek a veszteseken, narancsos buktát trancsíroztak a színpadon röhögve. Újraszámlálás ekkor is volt. Meg bosszú ígéret is – ja nem az 2002-ben volt, hogy Pokorny azt mondta, a nyakukba fognak lihegni a kormányzó pártoknak, és ez nyilván azt jelentette, hogy a győztesek egyetlen percig sem fogják élvezni a hatalmukat.

Aztán jött 2006, és mindenki kiakadt, hogy Gyurcsány hazudott, de a média meggyőzte az emberek 1/3-át, hogy az nem a hazugság volt, hanem igazságbeszéd. Meg arról is, hogy a videófelvételen nem viperát láttak, hanem valami fekete izét, és rendőri brutalitásról egyáltalán nem is lehetett beszélni. De ekkortól megindult az átrendeződés, ami 2010-ben robbant, és egy totálisan új korszakot nyitott, egy paradigma-váltást is involválva.

2024-ben immár 14 év telt el a Fidesz nagy uralkodási periódusából. Ez a korszak, hosszát tekintve is csak a Kádár-rendszerhez hasonlítható, méltán érdemelte ki az Orbán-Rendszer nevet. Orbán durvább, mint Gyurcsány volt, az Orbán-rendszer pedig durvább, mint a Kádár-rendszer volt.

Mindezekkel együtt, az Orbán-rendszert igaziból a mai napig sem ismertük ki. Lásd még ma is tudott meglepetést okozni az előzményekhez képest ez az új keletkezésű HATALOM.

újraszámlálás, újra…

Ma azt hihetnénk, ugyanaz történik, mint 2002-ben, és hogy egy örökös bal-jobb háború egy újabb fordulópontja ez, amit követ majd sok másik a jövőben. A Fidesz újraszámlálást kér – Vitézy persze nem fideszes, ez csak az emberek percepciója, de mi emberek vagyunk, és magunknak, az embereknek írunk, a hivatalos alternatív valóság nem érdekel minket.

illustration

Ez az újraszámlálás nem az, ami 2002-ben zajlott. Az akkor egy demokratikus eszköz volt, amit egy demokratikusnak nevezhető párt igénybe vett a megfelelő helyen, s a megfelelő módon.

Ma nem ez a helyzet. A választást eleve meghekkelték: úgy formálták át a választási törvényeket és az egész rendszert, hogy a nem-fideszes pártoknak nagyságrendekkel rosszabb esélyei legyenek, a győzelemre pedig semmi.

Aztán itt vannak a szabálytalanságok bejelentései, melyek “érdekes módon” központi vezérlés nyilvánvaló jeleit viselik magukon. Ezek is arról győznek meg minket, hogy egy fideszes offenzíva zajlik. A szálakat egy központi irányítóból mozgatják, Vitézy hamarabb kapott tippeket, hogy hol volt szabálytalanság, mint mielőtt bárki beszámolt volna arról, hogy választási bizottsági delegáltak szabálytalanságokról számoltak volna be. Ez egy tényleges offenzíva… nem az, ami 2002-ben történt, hanem valami egészen más, amire még nem volt példa.

fideszes offenzíva 2024

Egyebek közt az is nyilvánvaló, hogy ez az újraszámlálás immár nem egy demokratikus eszköz egy demokratikusnak nevezhető párt kezében. Egy tényleges háború tört ki, éspedig azért, mert a Fidesz nem kapta meg, amit tervei szerint meg kellett volna kapnia. Azok a tervek pedig be voltak biztosítva demokratikusnak csak vicc szintén nevezhető törvénymódosításokkal. Ahogyan párszor már úgy nyert 2/3-al a Fidesz, hogy a társadalomnak már csak kevesebb, mint a fele támogatta őket, ezt a győzelmet is az orbáni-rogáni okosságra alapozták. Működnie kellett volna. De besült.

illustration

Az újraszámlálás azonban ezúttal nem egy kétségbeesett utolsó kapaszkodó volt, amit a demokrácia kínált, hanem egy előre készenlétben tartott fegyver, egy hatékony pusztításra alkalmassá tett terv. Megvolt a koreográfia, megvoltak a szabálytalanságok, és az egészet már a valamilyen Alexandra nevű (másik) fideszes jelölt visszaléptetésekor tudatosan csinálták. Az “Alexandra-terv” bőséges játékteret kínált mindenre, hivatkozásokat szabálytalanságokra, plusz érvénytelen szavazatok meglepő sokaságát. Azt, hogy a nevezett fideszes jelölt csak két nappal a választás előtt lépett vissza, egy igazi, hamisítatlan fideszes manőverként lehet csak látni – arrogáns, cinikus, gonosz és gátlástalan.

Ami most zajlik, az nem spontán védekezés, hanem az offenzíva második vonala: a B-terv. Ebből pedig nyilávnvaló az is, hogy van még ott bőven, ahonnan ez a B-terv jön. Biztos, hogy vannak C- és D és F-tervek is. Már csak az a kérdés, a Fidesz vajon meddig megy el?

2002-ben volt egy B-tervük, és az is csak menet közben jött létre, és a demokratikus rendszer kínálta lehetőség volt. 2024-ben ez egy olyan B-terv, ami egy ilyenfajta háborúra optimalizált, előzőleg megdolgozott (preparált, megbabrált) demokratikus rendszerre épül. Azaz, ez a B-terv már a törvényváltoztatásokkor megvolt. Már amikor Szájer József a laptopján megcsinálta nekünk – kéretlenül – az alkotmányunkat helyettesítő alaptörvényt, már akkor az ilyen B-tervek érdekében zajlott az átalakítás.

konklúzió:

Szóval, hogy meddig megy el a Fidesz? Csak addig, ameddig szükséges (a számukra). De ha nagy lenne a szükség, 14 évnyi háborús készülődés után lehet sejtésünk arról, hogy végül meddig mennének el… Minden bizonnyal nem túlzás azt feltételezni, hogy megvannak a forgatókönyveik egészen ZS-ig…

illustration

Lévén, hogy már az A-terv is (hogy előkészítik a terepet annak érdekében, hogy “csak a fidesz” nyerjen) háborús készülődés volt, s lévén, hogy ez a B-terv is brutálisnak nevezhető (mint “brute force”, azaz, erőből nyerni, ha szép szóval nem ment), okkal feltételezzük, hogy már a C és D tervek is katasztrofálisak, s a G- és F- terveik pedig a Horthy rendszert überelik, a többi pedig, F-től felfelé számunkra demokráciához szocializálódott humanisták számára) egész egyszerűen elképzelhetetlen…

A következő 2 évben, sajnos lesz alkalmunk megtapasztalni, mire képes egy végső háborút vívó billiárdos hatalmi tömb, kezében a kormányzás jogával… s a rendőrséggel, titkosrendőrséggel és a katonasággal….

 

 

 

-jepe-
2024-06-14

Címkék: fidesz, újraszámlálás, 2002, 2024, offenzíva