microcspv    "time is not money"
logo Marilyn



2021-09-07

a "harmadik oltás" című fikció

1 pfizer nem pfizer


Sajnos, a világjárvány rovatunkat, amit nem is szerettünk volna soha rovattá emelni, nem tudjuk lezárni, ahogyan senki a Földön. És nemcsak a járvány, de a folyamatosan felbukkanó újabb kommunikációs torzítások miatt sem… lásd “harmadik oltás”….

illustration

A "harmadik oltás" egy eleve hamis és megtévesztő kifejezés. A torzítás úgy jön létre, hogy az "oltás" a magyar nyelvben hagyományosan 1 db injekciót jelent, illetve az aktust, a beinjekciózást. A vakcinák a koronavírus estében azonban több dózisból álló oltás sorozatot jelentetnek.

A beoltottság, azaz "vakcináltság" akkor valósul meg, ha az alany megkapta az előírt oltás sorozatot, ami a Pfizer-Biontech vakcinája esetében per pillanat 2db dózis. A beoltottság ténye nem azt fedi, hogy valaki kapott egy vagy több injekciót, hanem azt, hogy valamely vackinával, az ahhoz tartozó vakcinállás programot végrehajtották rajta. Megkapta az előírt oltás sorozatot.

hol a csavar? mi az, hogy “harmadik”?

Aki azt mondja, hogy "kell egy harmadik oltás is", vagy szándékosan vagy tudatlanul beszél butaságot, vagy esetleg szándékos megtévesztésre törekszik. A valóságban kell egy rendes oltás, ami működik, mert a kínai nem működik. Az oltások általában 2 dózisból állnak. A Pfizer rendes oltás, működik, és 2 dózisból áll. A delta variáns ellen 3 dózis működik.

A “harmadik oltás” kifejezés kizárólag úgy értelmezhető (értelmesen), hogy “harmadik dózis”. Ez pedig csakis úgy értelmes, ha azt mondjuk, egy harmadik oltás (dózis) például a Pfizer-Biontech-ből. A delta variáns esetében már volt is róla szó, hogy kell egy harmadik dózis is. Ez nem azt jelenti, hogy “kell egy harmadik koronavírus elleni vakcina”, hanem azt, valamely vakcinából, vakcinálási programból egy harmadik adag, egy harmadik dózis, egy harmadik lépés.

Aki harmadik oltásnak nevezi azt, hogy valakit beoltanak kínaival (2 dózis), majd utána kap egy dózist a Pfizer-ből, szándékos félrevezetést végez. Mert a beoltott személy így kapott 1 kínait, plusz egy fél Pfizer-t.

1 kínai + ½ Pfizer = 1 kínai és NULLA Pfizer

Erről van szó. A személy megkapott egy vakcinát. A kínait. Az 2 db oltásból áll. Ezt megkapta. Pfizer esetében is úgy néz ki az oltási tanúsítvány, hogy 2/1 vagy 2/2.

Aki be akar lépni egy Európai országba, és kapott 1 dózist a Pfizer oltásból (a Pfizer oltási sorozatból), annak a papíron / PDF-ben az lesz, hogy “2/1”. Azaz, egy oltásnak, egy oltási programnak, egy oltási sorozatnak megkapta az egyik dózisát.

A "2/1"… azt jelenti, hogy még nem kapta meg. Elkezdődött egy Pfizer vakcinálás az illető személy esetében, de az még csak 1 dózisnál jár, miközben 2 dózisra van szükség, plusz utána még egy hét várakozási időre – ami szintén része a vakcinálási sorozatnak / programnak. Ha az illető 1 dózist kapott a Pfizer-ből, akkor nem kapta meg a Pfizer-Biontech által kifejlesztett vakcinát. 1 db Pfizer = ½ Pfizer = egy nem teljesült Pfizer… azaz, NULLA Pfizer.

valamennyi védettséget, persze…

Akár 1 db Pfizer is biztosít valamennyi védettséget, naná… azaz, remélhetőleg… de a Pfizer vakcinálási program / sorozat 2 dózisból áll, illetve a jövőben 3-ból fog állni, úgy néz ki. A “valamennyi védettség” orvosilag a nullával egyenlő ahogyan a nem-dokumentált kínai vakcina hatásossága is nulla, hiszen csak azt lehet rámondani, hogy “valamennyit azért biztosan használ”.

Oké, ma már, miután másfél millió honfitársunkon kipróbálták a kínait, van másfél millió beoltottról hiteles orvosi adat… (e másfél millió ember kísérleti alanyként vett részt a kínai fejlesztésben, ahelyett, hogy európai polgárként megkapta volt a már kifejlesztett nyugati vakcinát, ami minden európai uniós polgárnak jár, egy preferencia mentén). Szóval ma már vannak adatok, nyilván, de a kínai vakcina nem elfogadott, nem lehet reálisan kalkulálni a hatásával, mert nincsenek reális alapok, esettanulmányok.

Apropó, azt mondani, hogy Magyarországon 5+ millió ember be van oltva, azaz, kapott valamiféle oltást. Viszont ugyanez a mondat Európában mást jelent: azt, hogy az illető emberek megkaptak egy olyan oltást (vakcina dózis sorozatot), amiről tudományosan bebizonyították, hogy használ.

Nálunk az 5+ millió polgárból 1.5 milliót nem ismert hatásosságú, s nem ismert hatású vakcinával oltottak csak be. És akkor a szputnyik vakcinát még nem említettük, amely ugyancsak kísérleti vakcina, amelyről most, a szputnyikkal beoltott kísérleti alany magyarok révén kapunk / kapnak eredményeket.

az oltás életet ment – életet menthet

A valamennyi védettség nem védettség. Az, hogy az oltás életeket ment, nem igaz. Csak nagy számok esetén. Mert valamennyi védettséget nyilván jelent. De az egyes ember esetén nem garancia semmire egy “valamennyi védettséget” nyújtó vakcina… ilyen alapon az is jelent “valamekkora védettséget”, hogy valaki reggel 9 és 10 között nem megy ki az utcára. Az ilyen védettségről azonban nem lehet megmondani, hogy az adott vakcina kb. hány életet mentett meg. És pontosan ez igaz a kínai vakcinára is, ami azt illeti.

harmadik vagy második? – mi jöhet egy kínai után?

Aki be lett oltva kínaival, azaz, megkapta a kettőből kettő (2/2) dózist, rendelkezik “valamekkora védettséggel”. De ez európai szinten semmire nem biztosíték.

A “harmadik oltás” azért merült fel, mert kiderült, hogy a kínai nem nyújt elfogadható védettséget, és nem is fogadják el tágabb hazánkban, az Európai Unióban.

Amikor valaki kapott 2db dózist a kínaiból, akkor “nem 2 oltást kapott”, “nem két vakcinálási programon vett részt”, hanem 1 db vakcináláson esett át. Két injekciót kapott, és így megkapta a kínait, átesett a kínai vakcinához tartozó előírt vakcinálási sorozaton, ami 2db dózis. Tehát megkapta a kínai vakcinát…

Ha az illető kap még egy dózist a Pfizer-ből is, az nem harmadik oltás… hanem “EGY MÁSIK OLTÁS”…. egy másik vakcinálási sorozat fele… aminek a hatásossága ugyancsak nem elfogadható.

megtévesztések

Azt mondani valakinek, hogy “be van oltva”, megtévesztés, ha olyan vakcinával van beoltva, egy olyan vakcinálási programon esett át, amelynek a hatása orvostudományilag nem bizonyított… Azt mondani valakinek, hogy “kap még egy harmadikat is”, megtévesztés, mert valóságban 1 vakcinával lett beoltva (2 dózis formájában), amit aztán követ egy MÁSIK OLTÁS első része…

Ez nem három oltás, hanem 1 db oltás sorozat + 1 dózis egy MÁSIK oltás sorozatból….

Mert 1 Pfizer nem Pfizer… 1 dózis a Pfizer-ből nem egy teljes vakcinálás… csak részleges, félbehagyott…

tanulság:

Akit kínaival oltottak be, annak kellene kapnia egy második oltást is… ami lehetne Pfizer… így az eddigi két szuri után most jönne +2 szuri… és egy bő hónap leteltével az illető védettséget élvezhetne Európában… ahogyan most még nem… és akkor sem élvez majd, ha kap 1 db Pfizert az előírt 2-ből…

A kormány nem hajlandó elismerni, hogy a kínai nem olyan minőségű vakcina, mint a Pfizer, ami által a kínaival beoltottak át lettek verve…

Persze, állítólag Orbán Viktor is Kínaival lett beoltva… Orbán Viktor saját példájával reklámozta a kínait, miközben szinte biztosra vehető, hogy ő utána kapott egy Pfizer-t is, azaz, megkapta Pfizer 2 db előírt dózisát… Erre nézvést nincsenek adatok, de józan paraszti ésszel kikövetkeztethető… hiszen a kínai nem elfogadott Európában, és Orbán Viktor miniszterelnök szeret utazni, és kell is neki gyakran… És nemcsak Kínába, de Európába is.

Azzal, hogy a kormány azt játssza, a kínaival beoltottak kapnak “egy harmadikat” is, ismét átveri őket, mert a valóság az, hogy kapnak egy másikat is, de azt nem kapják meg teljesen… csak egy fél Pfizer-t kapnak a kínai után… nem úgy, mint Orbán Viktor.

 

 

BREAKING: a kormány visszautasította a következő Pfizer szállítmányt az EU-ból... leengedték a vasfüggönyt...

 

-jepe-
2021-09-07

Címkék: vakcina, Pfizer-Biontech, kínai, Orbán Viktor, harmadik oltás, védettség, Európai Unió