microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: OR -> ORendszer, hétköznapi valóság

2023-11-28

köszöntés a központból – a véradást is el lehet Q

"Kedves véradó,"


Odafent a VárBudavárban, a propaganda főhadiszálláson dübörögnek a kommunikációs generátorok. Minden napra, minden témára ráépítenek egy kormányzati üdvözlő csomagot…. mindenbe belemásznak… A vérellátó és a véradók levelezésébe is.

illustration

Az emberekkel jó nehezen lehet kialakítani véradói kapcsolatot. A rendszer nem jó. Aki például már jelentkezett, hogy számára fontos, hogy rendszeresen adjon vért, az is olyan email-eket fog kapni, mint “kedves véradó, kérjük, adj vért”… ahelyett, hogy mikor adtál legutóbb, és mikor adhatsz legközelebb vért, és persze hol… és milyen egyszerű az időpont foglalás… Nyilván nincs pénz. Nyilván pénz kell ahhoz is, hogy azok, akik adni akarnak vért, kapjanak egy emailt, hogy letelt a várakozási idő, ismét adhatsz! Pénz pedig nincs. Nyilván.

De lehet fokozni. A rossz rendszert is el lehet Q. Nem kell más, csak egy magázódós, vármegyézős, Tisztelős kormánybiztos címeres levele – a személyes csatornán, ami nagy nehezen kialakult esetleg egy véradó és a vérellátó központ között….

A véradókat eleve a helyi vérellátó helyek kellene, hogy személyes üzenetekkel bombázzák, és nem “a nagy vak központ”…. Azt, hogy lehetne regisztrálni is, és online adminisztrálni – az EESZT-en belül, nem is említem. Az is nyilván + pár száz milliárd forint lenne.

Szóval, a rossznál van még rosszabb. Ezúttal egy vármegyézős, “tisztelt véradózó” kormánybiztos bukkan fel a vérellátó email-ben. A kommunikációs csatornát elöntötte a Fidesz. A véradás össztársadalmi ügy. Egy kultúra. Nekik viszont a Sándorvármegye várpalotában fontos, hogy mindenkit el tudjanak érni, és mindenkit fideszes csomagokkal bombázzanak, jelezve, hogy mindenütt ott vannak, és amit főztél, abba is belekóstolnak. És akkor a vérellátó levelében ott a csizma az asztalon, egy kormánybiztos, sőt, miniszterelnöki őszentsége biztos.

 

A subject / tárgy:
“Köszöntés a Magyar Véradók Napja alkalmából”

 

A vérellátó így vezeti be a politikus üzenetét:

 

Tisztelt Véradó!

Alábbiakban küldjük Nyitrai Zsolt,
kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos
véradók napi köszöntő üzenetét. “
//
6 tagú címe van, ez felér egy kutyabőrrel//

 

A címzetes közszolga pedig a fideszes központ által kiagyalt szöveget önti a szerencsésnek nem mondható véradóra:

Tisztelt Véradó!
Megkülönböztetett tisztelettel és hálával köszöntöm Önt a magyar véradók napja lakalmából.

Veszélyekkel teli korban élünk … “

 

Tisztelt, tisztelt + “Tisztelet és hála” – durva… Plusz “Veszélyekkel teli korban élünk!”, innentől gondolom, az Ötéves Tervről megy a szöveg. Meg, hogy félni kell “a migránsoktól”. Kihagyom.

Önözés nagybetűvel… Primitív! “junk” → “Szemétnek megjelöl, mehet.”

Egy tanács az újgazdag stílusú (műveletlen) kommunikációs főhaduraknak:

Kezd úgy a levelet, hogy “Kedves”. A tisztelt váruramozást, várúrhölgyezést hagyd meg a vadászatra induló párt fejeseknek. Az emberek emberi módon kommunikálnak. Egyébként is, másszál ki a csatornánkból.. ebből is… szolgálj, és ne uralkodj. Élvezd a kilátást a Vársándor Várpalotából, légy a vendégünk… még egy darabig.

Szóval, tanulj jó modort, és hacsak nem le akarsz tartóztatni valakit, vagy meg akarod bünteti pénz bírságra, szólítsd meg úgy az embereket, hogy “Kedves”… Mi magyarok nem bírjuk a bunkókat. És még egyszer, másszál ki a véradók levelezéséből. A nemzetközi véradó nap pedig Július 14-én van. Magyarország Európa, és nem Oroszország. A magyar véradó európai véradó.

-jepe-
2023-11-28

Címkék: véradás, el Q