nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Showtime - Végtelen & Képtelen (2001)
Showtime

. . . . . . . . . . 7.40
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 6.35
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 95 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  akció, vígjáték
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 14+
c tr tr
vissza a rövid tartalomhoz


Mitch Preston (ROBERT De Niro), a los angeles-i rendõrség nyomozója szûkszavú, kevés türelemmel és még kevesebb stílusérzékkel megáldott ember. Egyetlen kívánsága, hogy a saját tempójában és a maga módszereivel dolgozhasson, ahogyan az utóbbi húsz évben is tette.
Trey Sellars (EDDIE MURPHY) járõr teljesen más eset. Valódi rendõr helyett sokkal inkább szeretne színész lenni, aki rendõrt alakít a tévében. Nappalait zsebtolvajok hajkurászásával tölti, míg éjszakánként különbözõ pózokat gyakorol a tükör elõtt, miközben a Nagy Fordulatról ábrándozik, ami majd megváltoztatja életét.
Egyik éjjel Trey véletlenül belecsöppen egy titkos rendõri akcióba, így Mitch elszalasztja a nagy lehetõséget, hogy elcsíphessen egy kábítószer-kereskedõ bandát. Néhány perccel késõbb egy tévéhíradó stábja furakszik a képbe, fényárba borítva az akció helyszínét, s ezzel végképp megakadályozva Mitch elszánt próbálkozását, hogy elfogja az immár menekülõ gyanusítottakat.
Látva, hogy hónapok munkája hogyan vész kárba egy pillanat alatt, a feldühödött nyomozó a kamerába ereszt egy golyót. Ha van valami, amit utál, az a tolakodó riporter. Csak egy dolog van, amit a tolakodó riporternél is jobban utál: ha egy ilyen idióta, rendõrök szégyene keresztezi az útját, mint Trey.
Az ösztönös reakcióként eldördült lövésrõl készült fotókat másnap minden napilap a címoldalon közli, ami egyszerre vonja maga után hozza meg Mitchnek a hivatalos megrovást és a hírnevet. És még valamit: személye felkelti Chase Renzi (RENE RUSSO), a csinos tévés producer érdeklõdését is.
Renzi vonzereje és jó emberismerete biztos tudatában csap le a rendõrfõnökre, akit sikerül is megnyernie terve megvalósításához. Engedélyt kap, hogy tévés stábjával éjjel-nappal követhesse Mitch-et, és megcsinálhassa élõ reality show-ját. Mitch a háta közepére sem kívánja ezt a szerepet, viszont csak így úszhatja meg a felfüggesztést és eredhet újból a drogdílerek nyomába, akik idõközben kicsúsztak a markából.
Kompenzálandó Mitch barátságtalan, nyers modorát és színészi képességeinek teljes hiányát, Renzinek találnia kell mellé egy elbûvölõ, beszédes, a kamerák elõtt természetesen viselkedõ partnert, egy olyan pallérozottabb, a médiában jobban kimûvelt fõt, mint.....hát igen, mint amilyen Trey. Nem számít, hogy Mitch ki nem állhatja még a látványát sem. Így, együtt lesznek a leghírhedtebb élõshow sztárjaivá a televíziózás történetében.
Mitch számára ez maga a pokol. Treynek: álmai netovábbja.
Indulhat a show!


szereplők:
Robert De Niro ... Mitch Preston
Eddie Murphy ... Trey Sellars
Rene Russo ... Chase Renzi
Pedro Damián ... Ceasar Vargas
Dante Beze ... Lusta Srác
Ken Hudson Campbell
Frankie Faison ... Winship Kapitány
William Shatner ... Önmagaként
Nestor Serrano ... Ray
Drena De Niro ... Annie
Linda Hart ... Pincérnõ
T.J. Cross ... ReRun
Judah Friedlander ... Julio
Kadeem Hardison ... Kyle
Peter Jacobson ... Brad Slocum


fényképezte:
Thomas Kloss

vágó:
Billy Weber

látvány:
Jeff Mann

jelmez:
Christopher Lawrence

zene:
Alan Silvestri

producer:
Bruce Berman
Channing Dungey
James Lassiter
Eric McLeod
Jane Rosenthal
Jorge Saralegui
Will Smith