microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Csudafilm (2005)

. . . . . . . . . . 4.47
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4.25
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 90 perc
nemzetiség:  magyar
műfaj:  vígjáték, utazásos
eredeti nyelv: magyar
korhatár 12+
c tr tr


információ:

Egy csudás történet
Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Nikos a Baross téri aluljáró egy zugában. Itt talál rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a CSODA.
Vagyis valami Nikos-i szemmel elképzelhetetlen örökség: igazi luxus szálloda egy félszigetnyi területen; egy görög rokon végrendelkezésének köszönhetõen. Elõször nem is érti, aztán meg ugyan érti, de nem hiszi. Megijed tõle, majd elmúlik fé-lelme, csak mégse akarja elhinni.
Repülõre ül hát, hogy Krétán átvegye örökségét, a Capsis szál-lodát. És persze azért is, hogy mindig azt csinálja, amit ne-ki nem kellene csinálni: fûnyírók közt aludni, hajszál híján felgyújtani a nagy múltú szállodát, reflexszerûen üres üvege-ket szedegetni a tengerparton...
Olyan mohón tömni magába a leszedett tányérok maradékát, mint rég a pizzeriák hátsó ajtóinál mínusz 20 fokban. Hiába, olyan szabad ember ma is, mint volt hajdanán. "Legfeljebb felébre-dek..." - gondolja magában.
És hogy mi szakad a nyakába?
Lássuk csak: egy magyarul furán-viccesen beszélõ görög ügyvéd; egy katonás igazgatónõ, kinek érzõ szívét kemény páncél borít-ja; egy charter-nyi fékezhetetlen jókedvû hajléktalan Buda-pestrõl, hogy a fél évszázados szálloda se maradjon a régi; egy fiatal zongorista; pénzéhes nagynéni és volt feleség; egész népes, örökségvadász rokonság határon innen és túl, a kapzsiságról szóló mesék minden jellemzõjével.
És hogy mi lesz ezután?
Nikos térül-fordul, hófehér ing rajta és vasalt nadrág. De nem az örökség a CSODA, mely õt kézen fogta, hanem hogy tud ismét szeretni... ahogy a mesékben: "Boldogan éltek, míg meg nem hal-tak"


szereplők:
Kern András ... Nikos
Katerina Didaskalou ... Eleni
Rudolf Péter ... Kosztasz
Reviczky Gábor ... Keke
Kovács Lajos ... Mérnök úr
Badár Sándor ... Kertai Bandi
Derzsi János ... Hozsó
Soós Edit ... Vodkás Böbe
Cserna Antal ... Antik Józsi
Jordán Tamás ... Dr. Bilkei
Nagy Mari ... Joli
Gordon Zsuzsa


fényképezte:
Ragályi Elemér

zene:
Rakonczai Viktor

producer:
Kálomista Gábor