nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Egyetleneim (2006)
My One and Onlies

. . . . . . . . . . 5.69
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 76 perc
nemzetiség:  magyar
műfaj:  művész-film, dráma, zene+
eredeti nyelv: magyar
korhatár 12+
c tr tr
Egy szoknyabolond utolsó napjai, és nagy szerelme. Több száz lány és több ezer snitt radikális városi népzenével.
Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, önéletrajzi elemekkel. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszkszerű társkeresési hajsza és egy tragikomikus szerelmi történet.
A főhős életformája az ismerkedés: ismerkedik utcán, bulikon, kerthelységben, táncházban, házibulin, koncerten, könyvtárban, múzeumban, buszon, a Margitszigeten, chaten, moziban és a Szigeten. A háttérben dübörög a budapesti éjszaka: a Zöld Pardon, a West Balkán, a Pecsa, az A38, a Sziget. A hazai elektronikus és alternatív zene legjobbjai szólalnak meg DJ Palotai szerkesztésében (Amb, Beatman  Ludmilla, Colorstar, Ez a divat, Kispál és a borz, Másfél, Membran, Modul, Neo, Quimby, Toy Division).
A komikus, egyre absuzrdabbá váló társkeresést egy felszabadult, tragikus, őrült szerelem képei oldják fel. A fiú a Szigeten megismerkedik egy lánnyal, akivel elvonultan élnek a Kopaszi gáton. Lázadásuk a világ ellen lassan aláássa kapcsolatukat. A lány romlott nőként viselkedik, mindenki prédájaként írja le magát. Kiderül, hogy a fiú volt az egyetlen az életében. A fiú elkergeti a lányt, és ekkor döbben rá, hogy ő volt élete szerelme.
A két történet egymásnak kölcsönös folytatásai, végtelen kört alkotva.  
sajtóanyag bõvebben