nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága (2008)
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

. . . . . . . . . . 7.14
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 124 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  kaland, akció, folytatás
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár 12+

c  cikk 1  |  cikk 2 tr tr
A legújabb Indiana Jones kaland az USA délnyugati részén kezdõdik, a sivatagban, 1957-ben - a hidegháború csúcsán. Indy és társa, Mac alig tudnak elmenekülni az aljas szovjet ügynökök karmaiból egy elhagyatott repülõtéren.
Jones professzor hazatér a Marshall egyetemre, és azt látja, hogy a dolgok csak még rosszabbra fordultak. Közeli barátja, a dékán elmondja neki, hogy Indy tevékenysége a közelmúltban gyanússá vált a hatóságok szemében, és hogy a kormány nyomást gyakorolt az egyetemre, hogy kirúgják Jonest. Indy már épp készül elhagyni a várost, amikor találkozik egy Mutt nevû ifjú lázadóval, aki ajánlatot hozott a kalandos kedvû régésznek: ha segít Muttnak egy nagyon személyes küldetésben, akkor lehet, hogy megszerezheti a történelem leglátványosabb régészeti leletét, Akator Kristálykoponyáját, a legendás kincset, melyet oly sok monda, babona és félelem övez.
Ám amint Indy és Mutt elindulnak Peru legtávolabbi zugai felé, az õsi sírok, elfeledett felfedezõk és a legendás aranyváros vidékére, hamarosan ráébrednek, hogy nem csak õk kutatnak a kincs után. A szovjet ügynökök szintén a Kristálykoponya nyomában járnak. Fõnökük a jéghideg, lehengerlõen gyönyörû Irina Spalko, akinek elit katonai osztaga világszerte kutatja a titokzatos Kristálykoponyát, amelyrõl azt hiszik, hogy segíteni fog a szovjeteknek a világ leigázásában... már amennyiben meg tudják fejteni a titkát.
Indynek és Muttnak ki kell játszaniuk a könyörtelen szovjeteket, követniük kell a rejtély kifürkészhetetlen nyomait, meg kell vívniuk az ellenségekkel és a kétes szándékú barátokkal, és mindenek felett meg kell akadályozniuk, hogy a varázslatos erejû Kristálykoponya a legveszélyesebb kezekbe kerüljön.


szereplők:
Harrison Ford ... Indiana Jones
Karen Allen ... Marion Ravenwood
Cate Blanchett ... Spalko orosz ügynök
Shia LaBeouf ... Mutt Williams
John Hurt ... Abner Ravenwood
Ray Winstone ... Mac
Jim Broadbent ... Yale Professzor


fényképezte:
Janusz Kaminski

vágó:
Michael Kahn

látvány:
Guy Dyas

jelmez:
Mary Zophres

zene:
John Williams

mûvészeti rendezõ:
Luke Freeborn

szereposztó:
Debra Zane

díszlet:
Larry Dias
Alyssa Winter

producer:
Kathleen Kennedy
George Lucas
Frank Marshall
Denis L. Stewart