nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Állati Szerelmek (2007)
Animaux Amoureux, Les
Animals in Love

. . . . . . . . . . 6.40
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 5.6
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 85 perc
nemzetiség:  francia
műfaj:  természetfilm, dokumentumfilm
eredeti nyelv: francia
formátum: feliratos
korhatár minden korosztály látogathatja
c tr tr
Az állatok számára a hódítás nem más, mint üzlet. Biológiai üzlet, természetesen! Persze mégsem csupán ennyi. Gyengédség, ítélõképesség, ravaszság, leleményesség, eltökéltség - egy állatnak ezekkel mind rendelkeznie kell, sõt, még egy kicsit többel is, ha magához szeretné édesgetni kiválasztottját. A struccok ritmusos tánca, a szentjánosbogarak bûvös ragyogása, a hegedûs rákok hangtalan koncertje vagy a páviánok tréfái; az állatok szerelmi élete egy ritka és szórakoztató elõadás. És egy tükör, amiben az ember gyakran magára ismer.

Ez a film nem dokumentum, nem is fikció, sokkal inkább egy bámulatba ejtõ utazás a vad természet világába, olyan helyekre, amelyeket ezelõtt még nem láthattunk. Mindez szokatlan, eredeti és furcsa látószögbõl filmezve.

Ez a film felfedezés, esztétika, humor, gyengédség, finomság. Táncok, belsõ hangok és színek.

A film a világ négy sarkára röpít minket, 34 országba, többek között Európába, Ausztráliába, Tanzániába, Kamerunba, Kanadába, Guyanaba, oda is igen közel, prérijeink és erdõink mélyére. Szándéka, hogy a legtermészetesebb dolgokra irányítsa figyelmünket: az állati világ legjellegzetesebb szerelmi viselkedésére.  
sajtóanyag bõvebben