nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Micimackó (2011)
Winnie the Pooh

. . . . . . . . . . 5.67
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 6
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 69 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  animációs, mese
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár minden korosztály látogathatja
c CSPV moziműsor tr
vissza a rövid tartalomhoz


Érdekességek:

•A Disney veterán szövegírója/rendezője/animációs szakembere, Burny Mattinson már az 1974-es Micimackó-filmben, a Winnie the Pooh and Tigger Too!-ban is közreműködött vezető animációs munkatársként. A legújabb mackós film elkészítésében is aktívan részt vett vezető történetíróként, együttműködve a két rendezővel, Stephen J. Anderson-nal és Don Hall-lal.

•A film egyik rendezője Stephen J. Anderson, nevéhez olyan filmek fűződnek mint A Robinson család titka vagy épp a Journey Beneath the Sea. Többek között közreműködött a Mackótestvér, az Eszeveszett birodalom valamint a 2008-as Oscar-díjra jelölt Volt elkészítésében. Don Hall rendező igazi veteránnak számít szakmájában, a Walt Disney Animation Studios-nál, nevéhez olyan alkotások fűződnek mint A Hercegnő és a béka, A Robinson család titka, Mackótestvér, Eszeveszett birodalom, A legelő hősei és a Tarzan.


•A színésznő, zenész, dalíró Zooey Deschanel (500 nap nyár, Az igenember), a She&Him indie folk zenekar tagja csillogtatja meg tehetségét a Micimackó főcímdalában.

•A londoni születésű A.A. Milne (1882-1956), elismert író, drámaíró, két könyvet és számos verset írt a sokak által kedvelt Micimackóról és Róbert Gidáról (Christopher Robin), akit egyébként fiáról nevezett el. A könyvei igazából történetek gyűjteményei, melyekből öt inspirálta a legújabb Micimackó-filmet.

•A.A. Milne-t fia játékmackója inspirálta a sokak által szeretett karakter életre hívásában. Milne gyermeke a mackót egy a londoni állatkertben élő kanadai feketemedve után nevezte el Winnie-nek, Pooh pedig egy hattyú neve volt, melyet együtt látták édesapjával.

•A filmkészítők ellátogattak az Ashdown erdőbe, ahol Milne a könyveit írta és az igazi Christopher Robin, azaz Róbert Gida itt töltötte a nyarait.

•A Tony-díjas dalíró Bobby Lopez, és felesége Kristen írták a hét új dalt Micimackónak és barátainak, mint például a A Pooh Bear Takes Care of His Tummy, A Very Important Thing To Do, Everything Is Honey és a The Winner Song is című dalokat. Lopez szerezte The Wonder Pets rajzfilmsorozat számos részének zenéjét is, mely 2006-ban Emmy-díjat is kapott.


szereplők:


fényképezte:
Julio Macat

vágó:
Lisa Linder

zene:
Hans Zimmer

mûvészeti rendezõ:
Paul A. Felix
Patrick M. Sullivan

szereposztó:
Jamie Sparer Roberts

producer:
Peter Del Vecho
Clark Spencer