nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Isztambul (2011)
Istanbul 
Isztambul

. . . . . . . . . . 5.53
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4.45
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 94 perc
nemzetiség:  magyar, holland, ír, török
műfaj:  dráma
eredeti nyelv: magyar
korhatár 12+
c tr tr
Katalin (Johanna ter Steege) férjével, Jánossal (Lukáts Andor) harminc évig élt együtt, amikor a férfi váratlanul elhagyta őt egy 28 éves tanítványáért (Bánfalvi Eszter). A férfi félrelépését a család egy vállrándítással elintézi, igazából mindenkit leköt valami más: Zsófi (Tenki Réka), a 25 éves lány a terhességével, Zoli (Varga Norbert), a tinédzser fiú pedig magával van teljesen elfoglalva. Azonban anyjuk viselkedését, összeomlását nem tudják kezelni és kórházba viszik. Katalin elmenekül a pszichiátriáról, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kimegy az útra stoppolni. Véletlenek hosszú során keresztül végül Törökországban, Isztambulban köt ki. Amint a család tudomást szerez erről, a férj Zolit küldi utána.
Ezalatt Katalin sorsa kereszteződik egy magányos török munkáséval, az 52 éves Hamillal (Yavuz Bingöl). A férfi úgy szereti őt, ahogy van, és nem egy középkorú nőnek látja, akit elhagyott a férje. Kapcsolatuk esély egy új életre Katalin számára, amit Zoli váratlan felbukkanása tör meg. De vajon tinédzser fia érkezése és anyai ösztönei elegendők-e ahhoz, hogy visszamenjen régi, meggyötört életébe?

"Az eddigi filmek fiatal hőseivel ellentétben e történet főszereplője egy középkorú nő. Egy anya, akinek "élete főműve", azaz a családja váratlanul atomjaira hullik. A magányt, a feleslegesség és értelmetlenség érzését nem képes egyedül feldolgozni, tudata meghasad. Ezt a skizoid állapotot próbálom a forgatókönyvben hétköznapi történetté lényegíteni." - Török Ferenc  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Johanna ter Steege ... Munk Katalin
Lukáts Andor ... Munk János
Yavuz Bingol ... Halil
Varga Norbert ... Munk Zoli
Tenki Réka ... Munk Zsófi
Bánfalvi Eszter ... Munk Juli
Padraic Delaney ... András
Anger Zsolt ... rendőr nyomozó
Kútvölgyi Erzsébet ... Éva néni
Lovas Rozi ... Andi
Lábodi Ádám ... Jancsi
Fullajtár Andrea ... doktor
Debreczeny Csaba ... doktor


fényképezte:
Garas Dániel

vágó:
Annelotte Medema

jelmez:
Breckl János

zene:
Lance Hogan

díszlet:
Banovich Tamás

producer:
Kántor László
Serkan Açar
Petra Goedings
Jacqueline Kerrin
Dominic Wright