nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Match Point (2005)
Match Point
Match Point
rendezte:
Woody Allen

írta:
Woody Allen

. . . . . . . . . . 7.76
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 4.2
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 124 perc
nemzetiség:  angol, amerikai
műfaj:  művész-film, dráma, krimi
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 12+
c tr tr
"Az ember, aki így szólt: "Inkább legyek szerencsés, mint jó!", nagyon jól ismerte az életet. Az emberek félnek szembenézni a ténnyel, hogy az életnek milyen nagy része függ a szerencsétõl. Ijesztõ arra gondolni, hogy milyen sok minden esik kívül azon a körön, amit magunk irányítunk. Vannak pillanatok egy mérkõzés folyamán, amikor a labda a háló tetejét éri, és egy másodperc törtrészéig nem lehet tudni, hogy mi történik: a labda továbbpattanhat, vagy vissza is hullhat. Egy kis szerencsével a labda átmegy a hálón, és te nyersz. De talán nem így történik, és akkor veszítesz."

A Match Point címû film egy fiatalember drámája; egy fiatalember társadalmi felemelkedésérõl szól, és ambíciói szörnyû következményeirõl. A fõszereplõ két nõ között õrlõdik, és mert nem lát kiutat ebbõl a helyzetbõl, szélsõséges eszközökhöz folyamodik. A színészek valamennyien angolok, a történet az angol felsõ középosztály köreiben játszódik.

Jonathan Rhys Meyers játssza Chris, egy fiatal profi teniszedzõ szerepét. Chloe (Emily Mortimer) kiváltságos és gazdag lány, aki beleszeret jóképû teniszedzõjébe, és így Chris bekerül az angol társadalom felsõbb köreibe. Nola (Scarlett Johansson), egy gyönyörû, fiatal amerikai lány, aki Londonban a színésznõi pályával próbálkozik, a másik nõ, aki Chris és felesége, Chloe közé áll. Matthew Goode kapta Tom, Chloe fivérének szerepét, aki Chloe és Chris kapcsolatát egyengeti, és a tragikus eseményeket elindítja.

Ez a film is, mint Woody Allen annyi filmje, olyan történetet mond el, ami akármelyikünk életében megtörténhet, felvillantva mindazt, ami tönkremehet az emberek romantikus kapcsolataiban, vagy házasságában. Allen remek megfigyelõ, és jól látja, hogy az élet egyszerre mulatságos és irtózatos. Látja az embereket, ahogy õsidõk óta változatlan módon reagálnak azokra a szituációkra, amelyekbe azóta is újra és újra belekerülünk, amióta csak emberré lettünk... például olyan valakibe szeretünk bele, akibe nem kellene.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Jonathan Rhys-Meyers ... Chris Wilton
Alexander Armstrong ... Mr. Townsend
Scarlett Johansson ... Nola Rice
Matthew Goode ... Tom Hewett
Brian Cox ... Alec Hewett
Penelope Wilton ... Eleanor Hewett
Emily Mortimer ... Chloe Hewett Wilton
Mark Gatiss ... Ping-Pong játékos


fényképezte:
Remi Adefarasin

vágó:
Alisa Lepselter

látvány:
Jim Clay

jelmez:
Jill Taylor

szereposztó:
Patricia Kerrigan DiCerto

díszlet:
Caroline Smith

producer:
Letty Aronson
Lucy Darwin
Nicky Kentish Barnes
Helen Robin
Gareth Wiley