nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)
Harry Potter and the Chamber of Secrets

. . . . . . . . . . 7.84
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 6.7
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 162 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  fantázia, kaland, családi
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár minden korosztály látogathatja
c tr tr

a Harry Potter sorozat részei:
Harry Potter És A Bölcsek Köve   Harry Potter és a Titkok Kamrája   Harry Potter és az Azkebani Fogoly   Harry Potter és a Tûz Serlege   Harry Potter és a Fõnix Rendje   Harry Potter és a Félvér Herceg   Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész   Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. rész 3D  
Harry Potter nyári vakációja nem sikerült a legjobban. Nem elég, hogy nehezen boldogult rokonaival, Petunia nénivel és Vernon bácsival, mintha még legjobb barátai, Ron és Hermione is elfeledték volna: egyetlen levelére sem válaszoltak. Váratlanul azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse: az új tanévben nagy veszély leselkedik rá iskolája, a Roxfort falai között. Kiderül, Dobby volt az, aki Ron és Hermoine válaszleveleit is elzárta elõle, mert annyira féltette Harryt a visszatéréstõl. Ám Harry - barátai és egy repülõ autó segítségével - megmenekül a Dursley-ház sivár falai közül.
Harry és Ron azonban gyanús körülmények között lekésik a Roxfort Expresszt, amely visszavinné õket az iskolába. A fiúknak cselekedniük kell a vészhelyzetben, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetérõl, s ezzel kivívják maguk ellen Piton professzor haragját, aki kizárásuk után kiált, miután a Fordot az elvarázsolt Fúriafûz fának kormányozzák.

Idõközben elterjed a híre Harry elsõsként véghezvitt tetteinek, így csakhamar nem kívánt érdeklõdés középpontjában találja magát. Új rajongói között megtalálhatjuk Ron kishúgát, Ginnyt; az elsõéves Colin Creevey-t; és - ami a leginkább idegesítõ - a új tanárukat, Gilderoy Lockhartot. Saját hiúságától vezérelve Lockhart vágyik mindarra az elismerésre, amely hõsünket körülveszi, és mind gyakrabban mutatkozik a fiú társaságában. De õ sem tud ésszerû magyarázatot adni arra az új és minden eddiginél gonoszabb hatalomra, amely az iskolát fenyegeti.
Minden szem Harryre szegezõdik, s barátai kételkedni kezdenek benne. Kivéve persze Ront, Hermoinét és a kis Ginnyt, aki varázslatos naplójára fordítja minden figyelmét.
Harry azonban nem okoz csalódást barátainak és - Lockarttal vagy nélküle - szembeszáll a sötét hatalmakkal, amelyek szeretett iskoláját fenyegetik.  
sajtóanyag bõvebbenszereplők:
Daniel Radcliffe ... Harry James Potter
Emma Watson ... Hermione Granger
Rupert Grint ... Ron Weasley
Richard Harris ... Albus Dumbledore
Maggie Smith ... Minerva McGonagall Professzor
Kenneth Branagh ... Gilderoy Lockhart
Robbie Coltrane ... Hagrid
Alan Rickman ... Severus Snape Professzor
Warwick Davis ... Filius Flitwick Professzor
Sean Biggerstaff ... Oliver Wood
Shirley Henderson ... Moaning Myrtle
Miriam Margolyes ... Sprout Professzor
Alfred Burke ... Armando Dippet Igazgató
Sally Mortemore ... Madam Irma Pince
David Bradley ... Argus Filch Felügyelõ


fényképezte:
Roger Pratt

vágó:
Peter Honess

látvány:
Stuart Craig

jelmez:
Lindy Hemming
Michael O'Conner

zene:
William Ross
John Williams

producer:
Michael Barnathan
David Barron
Chris Columbus
Paula DuPré Pesman
David Heyman
Mark Radcliffe
Tanya Seghatchian