2009-02-25
Csodás sütik a Centrál kávéházban
A belváros szÃvében levõ, a nevében is központi kávéház és étterem tulajdonosai a múlt héten jelentették be, hogy megújÃtják a gasztronómiai kÃnálatukat, aminek elsõ lépéseként Mihályi László mestercukrásszal az élen egy vadiúj cukrászatot indÃtanak be a Centrálban, fantasztikus süteményeket kÃnálva.
A Centrál élõben
mutatta be a Mihályi cukrászat termékeit, amik személyes tapasztalatunk szerint nemcsak kinézetre szépek és fantáziadúsak, de nagyon finomak is. A 100 milliós beruházást jelentõ új "cukrász manufaktúrában" csakis a legmagasabb minõségû alapanyagokból, adalékanyag-mentesen, igazi kakaóból, csokoládéból, rumból, gyümölcsbõl, és a ma ismert legmodernebb technológiák segÃtségével álmodja meg Mihályi László a süteményeket, tortákat, desszerteket.
Mihályi László mestercukrász volt az
elsõ magyar, aki a "Coupe du Monde de la Pátisserie 2009" cukrász világbajnokságon elõkelõ, 20-ik helyezést ért el. Mihályi László váci Desszertszalonjában 2008 tavasza óta ezrek látogatnak el, hogy megkóstolhassák sütemény-különlegességeit.
Mihályi László igazi mestere a szakmájának, ahogy megtudtuk, egyszer 40 féle tiramisut készÃtett, mert annyira megihlette a mediterrán környezet. Az általa kitalált és elkészÃtett sütemények a szemnek is nagy élményt jelentenek, például a "Centrál" elnevezésû süti
(kakaós dacquoise, csokoládé mousse, gránát alma coulis, kakaóbab ropogós), amit valami lilás csillogású krém borÃt, de az olyan klasszikus sütemények is, mint mondjuk az Esterházy torta (diós piskóta liszt nélkül, aparell, fõzött vanÃlia-dió vajkrém) is magába issza az ember pillantását, annyira jól néz ki, és annyira látszik rajta, hogy kiváló alapanyagokból készült.
Olyan fantázianevû süti-költeményeket kóstolhatunk meg a Centrálban, mint pl. a "Messidor" (ami basque tészta,
csokoládé piskóta, málna puncs, málnás csokoládé 66%, creme anglaise, málna coulis), vagy a "Griottin" (kókusz dacquoise, meggy coulis, csokoládé mousse 70%, alkoholos meggy 40%), vagy a "Corrida" (mandula narancs piskóta, narancsos sajtkrém, csokoládé mousse, friss narancs glasage, glasage).
Mindezek a sütemények 790 ft-ba kerülnek helyben fogyasztva.
A kávéház
tulajdonosai, Dr. Somody Imre és felesége, Somody Helga az újdonsült cukrászatuk termékeit elvitelre is kÃnálják, továbbá szándékukban áll, hogy Mihályi László egyedi desszertkülönlegességeivel megjelenjenek a magyarországi catering piacon is.
Mihályi László finomságait a Centrál honlapján is megtalálhatjuk, Ãrott formában, a kávéház és étteremrõl szóló fontos információkkal együtt.

Mihályi László mestercukrász volt az

Mihályi László igazi mestere a szakmájának, ahogy megtudtuk, egyszer 40 féle tiramisut készÃtett, mert annyira megihlette a mediterrán környezet. Az általa kitalált és elkészÃtett sütemények a szemnek is nagy élményt jelentenek, például a "Centrál" elnevezésû süti

Olyan fantázianevû süti-költeményeket kóstolhatunk meg a Centrálban, mint pl. a "Messidor" (ami basque tészta,

Mindezek a sütemények 790 ft-ba kerülnek helyben fogyasztva.
A kávéház

Mihályi László finomságait a Centrál honlapján is megtalálhatjuk, Ãrott formában, a kávéház és étteremrõl szóló fontos információkkal együtt.